YouTube maakt apart kanaal aan voor artiesten

YouTube maakt apart kanaal aan voor artiesten

Centraal kanaal

YouTube is druk bezig zijn app bij de tijd te houden. Veel mensen gebruiken YouTube voornamelijk om muziek af te spelen en tot op heden was het niet erg duidelijk welk kanaal nu echt de officiële artiest vertegenwoordigde. Daar wil YouTube nu verandering in brengen.

Om meer overzicht te creëren in de wirwar van verschillende kanalen die dezelfde artiest vertegenwoordigen, zal YouTube binnenkort deze kanalen organiseren. Alle officiële artiest-kanalen zullen voortaan in één kanaal te vinden zijn. Wanneer je iets van de betreffende muzikant afspeelt, dan zie je voortaan een "Official Artist Channel"-label toegevoegd.

Alle artiesten die tot nu hebben samengewerkt met YouTube zullen al hun losse kanalen voortaan verenigd zien in één enkel kanaal. Het "Official Artist"-kanaal. Het icoontje dat bij dit kanaal hoort zul je terugzien in de zoekbalk en op de "watch"-page.

Dit betekent wel iets voor de mensen die geabonneerd zijn op de verschillende kanalen. De losse kanalen raken ze dus kwijt. Zij zullen het voortaan moeten doen met een enkel kanaal waarin de artiesten gerangschikt zullen worden. YouTube heeft de veranderingen nog niet doorgevoerd, maar als ze dit doen dan zullen gebruikers waarschijnlijk een mailtje krijgen over de wijzigingen in het kanalen-bestand. Verder zal er ook een melding gedaan worden via de website.

Veranderingen

We zullen zien of deze verandering een verbetering gaat zijn. YouTube is er in ieder geval maar druk mee. Onlangs werden er ook veranderingen gemeld met betrekking tot regels voor vloggers. Zij moeten nu vanaf februari meer views en leden genereren om inkomsten te krijgen uit reclames bij hun content. Het lijkt er op dat YouTube met dit soort regels wildgroei wil tegen gaan om zo de site overzichtelijk te houden. Verder wil YouTube er waarschijnlijk ook voor zorgen dat het interessant blijft voor adverteerders.

Bron: AndroidPolice

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties