YouTube-app werkt nu als tweede scherm voor je tv

YouTube-app werkt nu als tweede scherm voor je tv

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je YouTube-video's kijkt op je smart tv kan je telefoon voortaan werken als een tweede scherm. Op je smartphone kan je reacties plaatsen, de omschrijving lezen of de video delen met een vriend. De verbetering is in de komende weken beschikbaar voor iedereen.

YouTube op je telefoon en tv

Wie languit in de bank naar tv kijkt, heeft meestal de gewoonte om af en toe op zijn telefoon te kijken. Dat is voor 80 procent van de mensen het geval, dat blijkt uit een onderzoek van Bond. Google wil daarom de telefoon nuttiger maken voor wie naar YouTube kijkt op zijn smart tv, dat zegt het bedrijf in een blogbericht.

Als je via de YouTube-app op je slimme tv naar een video kijkt en vervolgens de app op je telefoon opent, dan krijgt je het verzoek om je telefoon te verbinden. Hij gaat dan dienen als een tweede scherm ter begeleiding van de content op je tv. Je kan zo kijken naar de reacties, zelf reageren, de omschrijving lezen of de video delen met vrienden. En als de volgende video begint, blijft je telefoon verbonden.

De functie moet volgens Google in de komende weken beschikbaar worden voor de YouTube-app op Android en iOS. Verder werkt het met smart tv's die over de YouTube-app beschikken, maar belangrijk is dat je op beide apparaten bent ingelogd met hetzelfde Google-account.

YouTube wil de functie ook gebruiken bij de verkoop van producten uit de video

YouTube wil de functie ook gebruiken bij de verkoop van producten uit de video

Meer YouTube-nieuws

De afgelopen maanden was er nog meer nieuws over YouTube. Een nieuwe functie voor de Android-app laat je zien welke delen van een video het populairst zijn. Verder komt er een einde aan YouTube Go, de lichtere versie van YouTube voor telefoons met minder krachtige hardware. Google heeft ook een einde gemaakt aan Vanced, dat was een app waarmee je YouTube-video's zonder advertenties kon bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk