Vernieuwde YouTube-app voor Android TV laat je kwaliteit kiezen

Vernieuwde YouTube-app voor Android TV laat je kwaliteit kiezen

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Kwaliteit kiezen

Toen Google een volledig vernieuwde versie van zijn YouTube-app voor Android TV lanceerde, waren de reacties op zijn zachtst gezegd niet onverdeeld positief. Het bedrijf ging van een echte Android TV-applicatie naar een webwrapper, wat inhoudt dat het meer een veredelde website is geworden. Het belangrijkste commentaar sloeg echter niet op de presentatie of manier waarop de app werkt, maar op het feit dat er veelgebruikte opties uit de applicatie verdwenen waren.

Een van de opties waar veel om gevraagd werd, was de optie om de kwaliteit van streams aan te passen. Wanneer de kwaliteit automatisch gekozen wordt en het WiFi-signaal bijvoorbeeld niet optimaal is, zal de streamingkwaliteit erg laag zijn. Door handmatig de kwaliteit in te stellen kun je toch van HD-beelden genieten, al zorgt dit wel voor een langere laadtijd. In de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android TV is deze optie weer toegevoegd.

Vernieuwd uiterlijk

Het vernieuwde uiterlijk van de Android TV-app springt wat meer in het oog. Waar de vorige versie nog een rood zijmenu had met uitgeschreven menu-opties, is er nu gekozen voor een compacter zijmenu met icoontjes en donkere achtergrond.

De nieuwe interface is nog niet bij iedereen te zien, omdat Google deze stapsgewijs beschikbaar maakt voor gebruikers. Op deze manier kan het bedrijf kijken wat de invloed van het nieuwe uiterlijk is op het gebruik van de app.

Automatische update

De update voor de officiële YouTube-app komt automatisch binnen. Dit gebeurt niet in de vorm van een daadwerkelijke update via de Google Play Store op je televisie of set-top-box, maar dit zal vanaf de kant van de Google-servers plaatsvinden.

Bron: 9to5Google

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk