YouCut: krachtige gratis bewerker voor video's op je telefoon

YouCut: krachtige gratis bewerker voor video's op je telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouCut is een gratis app waarmee je makkelijk video's kan bewerken op je telefoon. De app werkt erg eenvoudig en intuïtief, en ze komt wel met krachtige functies.

YouCut-videobewerker

In de Play Store vind je veel videobewerkers waarmee je zelf je video's kan inkorten, van tekst voorzien of andere aanpassingen kan maken. Alleen komen sommige apps met dure abonnementen - zoals Premiere Rush van Adobe - of watermerken. YouCut is een bewerkings-app die het gratis doet en krachtige functies biedt in een toegankelijk jasje.

YouCut: krachtige gratis bewerker voor video's op je telefoon

Je begint uiteraard met een filmpje toe te voegen, maar je kan ook meerdere filmpjes tot één maken. Standaard plakt YouCut in dat tweede geval alle filmpjes zomaar achter elkaar, maar je kan de mediabestanden makkelijk in de juiste volgorde verslepen. Anderzijds kan je ook één van de bestanden aantikken en op 'Trim' drukken om het in te korten. Verder laat YouCut je ook eenvoudig de snelheid aanpassen, het volume of de beeldverhouding.

TikTok-, Insta- en YouTube-proof

Dat laatste is handig als je een video wil aanpassen voor bijvoorbeeld, Instagram, YouTube of TikTok. elk van deze platformen heeft een eigen beeldverhouding en YouCut laat je heet beeld bijsnijden of juist opvullen met de 'Crop'- en-Bg'-knoppen. Voor TikTok'ers is er ook de optie om rechtstreeks muziek of geluidseffecten toe te voegen, en je kan ook gemakkelijk het geluid knippen en op de tijdlijn plaatsen waar je maar wil. Verder kan je ook opnemen met de 'Record'-knop. Tot slot zijn er nog filters en andere visuele effecten waarmee je kan experimenteren.

Het beeld bijsnijden of opvullen tot het gewenste formaat

Zodra je video klaar is kan je hem delen, en dan kan je kiezen om hem enkel op te slaan of rechtstreeks te gebruiken in apps als TikTok, YouTube of Instagram. YouCut is gratis, maar sommige filters en bewerkingsfuncties zitten achter een betaalmuur. Gelukkig zijn de belangrijkste wel gratis beschikbaar. Daarnaast krijg je ook advertenties te zien, maar alleen telkens na het bewerken van je video.

Kende jij YouCut al? Zijn er andere videobewerk-apps die je kan aanraden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouCut - Video Editor & Video Maker, No Watermark

YouCut - Video Editor & Video Maker, No Watermark

In de Play Store vind je veel videobewerkers waarmee je zelf je video's kan inkorten, van tekst voorzien of andere aanpassingen kan maken. Alleen komen sommige apps ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk