WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #4

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #4

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Het aantal apps in de Play Store met betrekking op het aanstaande WK voetbal is behoorlijk groot te noemen en niet al die apps zijn even goed of mooi te noemen. In de aanloop naar het toernooi in Brazilië zoeken wij een aantal WK-apps bij elkaar die wij wel leuk, mooi en/of handig vinden.

LiveSoccer Brazil 2014

Livesoccer is eigenlijk een al langer bestaande app maar voor de gelegenheid is deze app in een WK-jasje gestoken. De applicatie doet qua compleetheid een beetje denken aan Onefootball, een app die we al eerder besproken op Androidworld. Behalve live scores van wedstrijden biedt deze app ook een liveticker die je tekstueel op de hoogte houdt van een wedstrijd. Verder vooral veel informatie over alle deelnemende landen, hun spelers en statistieken van wedstrijden die na afloop worden verwerkt in een heuse analyse.

Uiterlijk en functies

Wanneer je LiveSoccer opent, beland je op de startpagina waar wedstrijden weer worden gegeven die aan de gang zijn of die op de huidige dag plaats gaan vinden. Dit is vooralsnog de interface van de reguliere app maar door op de grote knop 'World Cup Brazil' te klikken, kom je direct bij het laatste nieuws over het WK terecht. Dit nieuws wordt rechtstreeks van de website van de FIFA overgenomen, zoals dat bij meerdere voetbal-apps gebeurt.

Door te swipen vind je informatie over het schema voor de eerste speelronde van alle poules. Een swipe verder vind je het complete speelschema voor de poulefase en wéér een swipe verder brengt je bij het overzicht van alle poules, inclusief de standen en bijbehorende statistieken.

Door op een weergegeven wedstrijd te klikken -dit kan bij de live wedstrijden maar ook in de schema's- , krijg je informatie over de eventuele tussenstand en alle gebeurtenissen tot dan toe. Ook hier kun je door te swipen allerlei extra informatie vinden, zoals een tekstueel verslag van de wedstrijd, opstellingen, statistieken en historie van onderlinge duels. Is een wedstrijd nog niet begonnen? Dan wordt er een aftel-klok getoond die je precies laat weten hoe lang het nog is tot het laatste fluitsignaal.

Wanneer je op het logo van een land of club klikt, krijg je basale informatie zoals contactgegevens en de invulling van de huidige selectie. Ook het programma van het land of de club kun je hier raadplegen. Wanneer je binnen de selectie weer op de naam van een bepaalde speler of coach drukt, krijg je weer uitgebreide informatie over die persoon te lezen. Denk aan leeftijd, lengte, gewicht en statistieken zoals het aantal professionele wedstrijden dat die speler achter zijn naam heeft staan, hoeveel minuten hij speelde en hoeveel kaarten hij pakte in de afgelopen jaren.

Het lekkere van deze app is dat alles zo heerlijk overzichtelijk en logisch is. In elk scherm kun je weer doorklikken en verder swipen zonder dat het de applicatie rommelig maakt. Kortom: heel veel informatie bij de hand die je in een oogwenk kunt raadplegen.

Beschikbaarheid

Als je echt van de hoed en de rand wilt weten voor en tijdens het WK, dan is LiveSoccer een welkome toevoeging aan je arsenaal van WK-bronnen. Het mooie aan deze app is dat je hem ook na het WK gerust op je toestel kunt laten staan want alle bovenstaande functies zijn er ook voor alle denkbare voetbalcompetities. Een blijvertje dus!

Lees ook:

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #1 - World Cup Brazil 2014

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #2 - Poollie

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #3 - Panini Online Sticker Album

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk