WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #2

WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #2

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Nog 15 nachtjes slapen en dan begint het WK voetbal in Brazilië. Hoog tijd dus om een overzicht te maken van de allerbeste WK-apps volgens Androidworld. In de komende weken bespreken we een handvol apps die volgens ons onmisbaar zijn voor voetballiefhebbers. Vandaag: Poollie.

Het aantal apps in de Play Store met betrekking op het aanstaande WK voetbal is behoorlijk groot te noemen en niet al die apps zijn even goed of mooi te noemen. In de aanloop naar het toernooi in Brazilië zoeken wij een aantal WK-apps bij elkaar die wij wel leuk, mooi en/of handig vinden. 

Poollie

Op de werkvloer, bij sportverenigingen of in vriendengroepen; rond de vierjaarlijkse grote voetbaltoernooien ontspruiten overal de zogenoemde voetbalpooltjes waarbij je de uitslagen van wedstrijden moet voorspellen en waarbij de Oezbekistaanse koffiejuffrouw uiteindelijk altijd wint. Poollie is een nieuwe applicatie waarmee je heel gemakkelijk een pool kunt opzetten of aan een pool kunt deelnemen zonder al teveel gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is een gebruikersnaam aanmaken en de uitslagen voorspellen, om je vervolgens bij een pool te voegen. 

Uiterlijk en functies

Poollie is opgezet om vooral simpel en overzichtelijk te blijven en dat blijkt uit de lay-out: het uiterlijk heeft op de oranje accenten na weinig om handen. Wanneer je de app opent, kom je direct bij het scherm terecht waar je jouw voorspellingen kunt invoeren. Dit kan heel gemakkelijk door bij elke wedstrijd de uitslag te bepalen door op de plusjes en minnetjes te drukken. Een andere ervaring dan vakjes vullen met cijfers maar het werkt erg vlot en prettig. 

Een voetbalpool in je eentje is natuurlijk geen voetbalpool en daarom kun je vrij gemakkelijk een nieuwe pool opzetten of aan een al bestaande pool deelnemen. Dit doe je door het menu aan de linker bovenzijde te openen en hier op 'Pools' te drukken. In dit tabblad vind je een overzicht van alle pools die aangemaakt zijn. Als je een specifieke pool zoekt, kun je de zoekfunctie gebruiken en als je zelf een pool wilt aanmaken, druk je op het '+'-teken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een naam invoeren voor de pool en bepalen of je een open of besloten pooltje wilt opzetten.

 

Als de pool aangemaakt is, kun je met een druk op de knop vrienden uitnodigen om deel te nemen door middel van Facebook, Twitter of gewoon via een e-mailtje. Alle pools waaraan je deelneemt zullen vervolgens bovenaan je voorspellingen op de startpagina getoond worden, inclusief de positie die je op het moment van raadplegen bekleedt. 

Veel meer heeft Poollie niet om handen. In het menu kun je nog wel een kopje 'Voorspellingen' vinden, waar je kunt voorspellen hoeveel kaarten en doelpunten er vallen en wie de (achtste/kwart/halve) finalisten worden, voor extra punten. Vergeet dit kopje niet als je gaat voorspellen want anders loop je dure punten mis!

Wanneer er wedstrijden aan de gang zijn, kun je de tussenstanden bekijken via het kopje 'Wedstrijden', waarbij meteen wordt aangegeven wat jij bij die betreffende wedstrijd voorspeld hebt. Ook de groepsstanden zijn ter informatie te raadplegen vanuit het hoofdmenu, zodat je op de hoogte blijft van het toernooiverloop. Wellicht handig voor het geval je nog voorspellingen verderop in het toernooi wilt aanpassen.

Beschikbaarheid

Wil jij ook simpel en snel een pooltje opzetten voor je vrienden of collega's? Dan kun je Poollie gratis downloaden via onderstaande button. 

 

Lees ook: WK Voetbal: de beste WK-apps voor Android #1 - World Cup Brazil 2014

 

 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk