Wimbledon 2022: 4 beste apps om het tennistoernooi te volgen

Wimbledon 2022: 4 beste apps om het tennistoernooi te volgen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Deze week is het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld begonnen. Op het heilige gras van Wimbledon strijden de tennissers dit jaar weer om de 'Venus Rosewater Dish' en om 'gouden ananas'. In dit artikel bespreken we vier apps om Wimbledon nog beter te kunnen volgen. Zit jij al met je witte kleding en met een schaaltje vol ijs en aardbeien voor de televisie?

Gerelateerde artikelen

1. Wimbledon 2022

Wimbledon 2022 is de officiële app van Wimbledon. In de app vind je het laatste nieuws over het toernooi, meer informatie over de spelers en het speelschema, kun je een livestream en een live radioprogramma van én over Wimbledon volgen en exclusieve interviews met de spelers bekijken.

Daarnaast staan er bij elke aankomende wedstrijd verschillende weetjes en andere vergelijkingen tussen de twee spelers die elkaar die wedstrijd treffen. Ook kun je aangeven wie je favoriete speler is en hier vervolgens push-meldingen over ontvangen. Zo kun je een melding krijgen wanneer jouw favoriete speler speelt, of hij/zij gewonnen of verloren heeft en zien tegen welke tegenstander hij/zij in de volgende ronde moet strijden. De app is kortom erg uitgebreid en een leuke toevoeging voor de Wimbledon-fans die meer informatie over het toernooi willen krijgen. De app vind je via de onderstaande link.

Wimbledon 2022

Wimbledon 2022

De officiële Android-app voor het tennistoernooi op gras van Wimbledon, waarin je allerlei informatie kunt raadplegen over dit toernooi. Je kunt live wedstrijden ki ..

2. TennisOne

De TennisOne-app is eenvoudig vormgeven en is bedoeld om zo snel mogelijk live tennisscores te kunnen bekijken. In de app vind je verder onder andere de huidige wereldranglijst, wedstrijddetails, Tweets van spelers en van organiserende toernooien én foto's, video's en interviews van alle grote en bekende tennistoernooien. Bij iedere wedstrijd zie je vervolgens een head-to-head vergelijking tussen de twee spelers. Hierbij vind je onder andere meer details en weetjes over de spelers, maar je ziet ook mogelijke eerdere ontmoetingen en het resultaat hiervan.

Als je je overigens nog via de app registreert krijg je nog de toegang tot verschillende (trivia) games, ook krijg je dan de mogelijkheid om spelers te volgen. Het registreren is gratis.

Tennis ONE

Tennis ONE

De TennisOne-app is eenvoudig vormgeven en is bedoeld om zo snel mogelijk live tennisscores te kunnen bekijken. In de app vind je verder onder andere de huidige were ..

3. TNNS Live

Misschien wel de meest overzichtelijke tennis-app van dit lijstje is TNNS Live. In één oogopslag vind je namelijk veel informatie over de te spelen wedstrijden van een desbetreffend toernooi. Zo vind je er informatie over alle nog te spelen én al gespeelde wedstrijden, veel statistieken over iedere speler en het laatste nieuws uit een toernooi. Daarbij vind je er linkjes die verwijzen naar onder andere podcasts over tennis.

Daarnaast kun je deelnemen aan 'Fantasy TNNS'. Hierin kun je bij elke wedstrijd aangeven wie jij denkt dat er gaat winnen. Je krijgt vervolgens punten voor iedere correct gekozen winnaar. Elke ronde zal je hiervoor meer punten kunnen verdienen. Aan het eind van een toernooi kun je vervolgens kijken hoeveel punten je hebt verzameld, en hoe hoog je in het 'Fantasy TNNS-klassement' bent geëindigd. Met deze Fantasy TNNS heeft de app veel weg van de app Tour Tracker. Een app over Tour de France waarin we je in dit artikel al meer vertelde.

TNNS Live

TNNS Live

In één oogopslag vind je in deze app veel informatie over de te spelen tenniswedstrijden van een desbetreffend toernooi. Zo vind je er informatie over alle nog te ..

Wimbledon 2022 bekijken

Wimbledon 2022 is begonnen op maandag 27 juni en duurt nog tot en met zondag 10 juli. Op televisie kun je de wedstrijden onder andere bekijken via de BBC, Eurosport en via het kanaal van Ziggo Sport. Deze laatste genoemde is enkel te bekijken voor abonnees van Ziggo. Zij hebben daarbij de beschikking over de Ziggo Go-app waarmee je overal van televisie-uitzendingen kunt genieten. De Belgen onder ons kunnen daarnaast nog terecht bij Sporza.

Ziggo GO

Ziggo GO

Met de Ziggo GO-app kunnen Ziggo-klanten online tv-kijken op hun smartphone, tablet of laptop. Sinds kort is het in de app ook mogelijk om een opname op te ..
Sporza

Sporza

Met de Sporza-app beleef je je favoriete sporten live, herbeleef je de beste fragmenten opnieuw en zie je wat je eerst niet zag dankzij de scherpste analyses. ..

Ga jij juichen voor Tallon? 

We zijn benieuwd of jij Wimbledon volgt en al juichend op de bank zit voor Tallon, Tim, Botic, David en/of Lesley? Of juich jij eerder voor onze Arantxa Rus? Die helaas, zoals we stiekem al een beetje zagen aankomen, kansloos onderuit ging en hierdoor niet meer in het single-toernooi zal verschijnen. Maar daarentegen straks nog wel in de dubbels in actie komt. Laat vooral in de comments onder dit artikel even weten of jij Wimbledon volgt en voor wie jij juicht, vinden we leuk.

De trots uit Nederland

De trots uit Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk