WHO lanceert binnenkort MyHealth-app met tips en info over coronavirus

WHO lanceert binnenkort MyHealth-app met tips en info over coronavirus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

MyHealth-app 

Het coronavirus beheerst de hele wereld en naarmate de tijd vorderde schoof het epicentrum van de crisis al van China naar Europa en nu naar de VS. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties werkt nu volop aan een informatieve app over COVID-19. Momenteel is ze nog volop in ontwikkeling, maar 9To5Google gebruikte al wel de open-source-code om een eerste blik te werpen op de features.

In MyHealth krijg je tips die je helpen om te voorkomen dat je besmet raakt en verder informeert de app ook over de bekende symptomen van de ziekte. De bedoeling is niet alleen om mensen te informeren maar om desinformatie tegen te gaan. De WHO kan ook de locatie van je telefoon gebruiken om meldingen te pushen met relevante updates over jouw regio. De app geeft ook reisadvies.

Contact tracing

Daarnaast overweegt de WHO ook om in de toekomst een functie te lanceren waarbij gebruikers vrijwillig ervoor kunnen kiezen om hun locatiegeschiedenis te delen. Op die manier kan de WHO aan 'contact tracing' doen, dat wil zeggen dat wordt nagegaan bij welke andere app-gebruikers je in de buurt bent geweest. Heeft iemand die bij jou in de buurt corona opgelopen, dan kan de WHO die persoon aan jou linken om zo een verdere verspreiding tegen te gaan. Het kan dienen als een extra hulpmiddel in de strijd tegen corona.

Corona Tracker

Contact tracing wordt ook gebruikt bij de CoroTrack-app

Toch is deze functie eerder controversieel, omdat ze volgens sommigen de privacy van mensen in het gedrang brengt. Of de contact tracing-functie er kom is dus nog niet bekend, maar weten wel dat de WHO nauw samen werkt met Google-vrijwilligers om de nieuwe app te lanceren. De nieuwe functie zou op een gelijkaardige manier kunnen werken als de locatiegeschiedenis die Google via Maps verzamelt.

Een eerste versie van MyHealth zou vanaf 30 maart beschikbaar zijn in de Play Store. Eerder raakte ook bekend dat de EU samen met lokale telecomproviders de locatiegegevens van burgers wil gebruiken tegen corona. Wat denk jij van een contact tracing-functie in MyHealth? Zou jij je locatiegeschiedenis willen delen met de WHO? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk