WhatsApp: zo kan je Nederlandse spraakberichten transcriberen

WhatsApp: zo kan je Nederlandse spraakberichten transcriberen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp is er een functie om spraakberichten naar anderen te versturen, maar wat als je geen tijd hebt, of niet de mogelijkheid hebt om die te beluisteren? Via een app van derden kan je je spraakberichten omzetten in tekst.

WhatsApp-spraakberichten

Spraakberichten zijn in WhatsApp een leuke, alternatieve manier om een boodschap te versturen. Alleen is het niet altijd handig om zo'n bericht te krijgen, bijvoorbeeld wanneer je in de trein zit en geen oortjes op zak hebt. 'Transcriber voor WhatsApp' is een nieuwe app waarmee je zulke audioberichten in tekst kan omzetten.

Transcriber for WhatsApp maakt gebruik van Wit.ai services, dat is een dienst die ondersteuning biedt voor een tiental talen, waaronder ook het Nederlands. Om een spraakbericht naar tekst te zetten, hoef je het enkel te delen met de app. Na enkele seconden wachten, verschijnt dan de tekst. Houd er rekening mee dat op die manier het bericht via een derde partij laat analyseren, en het is uiteraard niet versleuteld als je het met Transcriber for WhatsApp deelt.

WhatsApp: zo kan je Nederlandse spraakberichten transcriberen

Zo werkt het

We leggen uit hoe je Transcriber for WhatsApp kan gebruiken:

  1. Houd een WhatsApp-spraakbericht lang ingedrukt
  2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes en kies Delen
  3. Tik op Transcriber
  4. Kies OK
  5. Geef de app toestemming
  6. Druk op Sluiten bij de advertentie die verschijnt
  7. Je krijgt de transcriptie te zien
WhatsApp: zo kan je Nederlandse spraakberichten transcriberen

In onze korte test met de app, zien we dat ze wel problemen heeft met de uitspraak van spraakberichten. Als de verzender van het bericht niet goed articuleert of geen algemeen Nederlands spreekt, kan de app in de problemen komen. In het Engels geeft Transcriber for WhatsApp een betrouwbaarder resultaat. De app is ook nog slechts in vroegtijdige toegang beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp werkt ondertussen ook zelf aan een functie waarmee je spraakberichten kan omzetten naar geschreven taal, maar het is niet duidelijk of die ook meteen met het Nederlands gaat werken. Gebruik jij nog meer apps om spraakberichten te transcriberen? Verstuur jij überhaupt veel spraakberichten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk