WhatsApp rolt de 'berichten met vervaldatum' vanaf nu wereldwijd uit

WhatsApp rolt de 'berichten met vervaldatum' vanaf nu wereldwijd uit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp krijgt binnenkort een functie waarmee je berichten automatisch in je gesprekken kan laten verdwijnen. Op een FAQ-pagina deelt WhatsApp nu meer informatie over de werking van de feature.

Update 5 november: WhatsApp rolt vandaag wereldwijd de berichten met vervaldatum uit. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Berichten met vervaldatum

Vorig jaar raakte bekend dat WhatsApp's ontwikkelaars werken aan een mogelijkheid genaamd Berichten met vervaldatum. Je kan berichten in een gesprek daarmee automatisch laten verwijderen. De nieuwe functie is nog niet gelanceerd, maar we merken wel dat de ontwikkelaars grote vorderingen maken, want er is alvast een Frequently Asked Questions (FAQ)-pagina over de verdwijnende berichten verschenen. We ontdekken nieuwe informatie.

Je kan voor elk afzonderlijk gesprek de verdwijnende berichten markeren, maar helaas kan je niet zelf bepalen hoe lang de termijn is waarmee berichten verdwijnen. Dat gebeurt namelijk automatisch na zeven dagen. Bij een gesprek met één persoon kan elk van de gebruikers de vervaldatum activeren voor berichten, maar voor een groepsgesprek bestaat die mogelijkheid enkel voor de beheerder.

Ongelezen berichten, beantwoorden en doorsturen

Berichten die niet binnen de vervaldatum van zeven dagen worden gelezen, verdwijnen ook, maar de melding blijft mogelijk nog wel zichtbaar op je telefoon. Als je een bericht in WhatsApp beantwoord, dan zie je telkens het citaat van het originele bericht verschijnen. Stel dat je een bericht met vervaldatum beantwoordt, dan blijft de geciteerde tekst wel zichtbaar.

WhatsApp rolt de 'berichten met vervaldatum' vanaf nu wereldwijd uit

Verder kan je natuurlijk in WhatsApp berichten doorsturen, en dat werkt ook met berichten met vervaldatum, want die doorgestuurde berichten blijven zichtbaar in gesprekken waar geen vervaldatum geactiveerd is. WhatsApp wil ook duidelijk maken dat gesprekspartners nog steeds de inhoud van verdwijnende berichten kunnen kopiëren of met screenshot vastleggen.

Berichten met vervaldatum inschakelen

Elk van de gebruikers kan berichten met vervaldatum inschakelen in een individuele chat. Eenmaal ingeschakeld, verdwijnen de berichten in de chat na zeven dagen.

  1. Open de WhatsApp-chat
  2. Tik op de naam van je contact
  3. Tik op 'Berichten met vervaldatum'
  4. Indien gevraagd, tik op 'Doorgaan'
  5. Selecteer 'Aan'

Back-ups

"En back-ups dan?", is nog een belangrijke vraag. Gesprekken met een vervaldatum worden toegevoegd aan de back-up van je WhatsApp-berichten, maar als je de back-up herstelt, verdwijnen de berichten ook.

De Berichten met vervaldatum worden nu vanaf afstand door WhatsApp ingeschakeld. Dat betekent dat nog niet iedereen de optie meteen ziet. Heb jij de functie al in WhatsApp? Ga jij de feature gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk