WhatsApp gaat YouTube-video's binnen app afspelen

WhatsApp gaat YouTube-video's binnen app afspelen

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

YouTube-video's en WhatsApp

Wanneer je een YouTube-video in WhatsApp ontvangt, dan zal deze openen op het web of in de YouTube-app op je Androidtoestel. Daar gaat verandering in komen, althans voor iOS-gebruikers op korte termijn. De nieuwe manier om dergelijke video's te tonen binnen de populaire messenger-app is 'picture in picture'. Dat wil zeggen dat er een zwevend schermpje bovenop de app 'hangt' die de video laat zien.

Op dit moment wordt de functie nog getest aldus de bron, maar zal binnenkort waarschijnlijk uitgerold worden. Hoe dit er precies uit gaat zien, is te zien op onderstaande screenshot (van een iPad). Hierin zien we inderdaad dat de video boven het chatscherm zweeft. Op dit moment verdwijnt de video nog als er een andere chat geopend wordt, maar bij de lancering moet dat aangepast zijn, zodat deze binnen de volledige app blijft spelen.

Android onbekend

Wanneer en of deze functie daadwerkelijk naar Android komt is nog niet helemaal duidelijk. In de nieuwste Android versie, Android O, zien we ondersteuning voor picture in picture voor het volledige besturingssysteem. Dat wil zeggen dat dergelijke zwevende video's standaard ondersteund worden en zelfs buiten de app getoond kunnen worden, zoals bijvoorbeeld op het homescreen.

Het is op dit moment dus nog niet bekend of WhatsApp deze functie ook naar Android zal brengen, maar ook vanaf welke Android-versie dat dan zal zijn. Het is denkbaar dat dit alleen beschikbaar zal komen binnen Android O.

WhatsApp voegt in rap tempo nieuwe functies toe, zo staan we op het punt om terugtrekken van berichten te gaan zie. Daarnaast zagen we eind vorige week ook weer een aantal handige nieuwe functies.

Via: WABeta

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk