WhatsApp wordt veiliger: nieuw systeem voor rapporteren

WhatsApp wordt veiliger: nieuw systeem voor rapporteren

WhatsApp komt met een nieuw systeem om berichten te rapporteren. Je kan nu een specifiek bericht seinen, anders dan dat je het contact rapporteert. In dat laatste geval worden alleen de laatste vier berichten door WhatsApp onderzocht.

Rapporteren op WhatsApp

WhatsApp gaat gebruikers straks meer opties geven bij het rapporteren van ongepaste content op de berichten-app. Er komt nu een manier om slechts één enkel bericht voor controle te verzenden naar WhatsApp, en dat lijkt niet toevallig. Eerder kreeg WhatsApp kritiek dat het huidige systeem waarbij je een contact rapporteert te weinig transparant is.

Bij het al bestaande systeem kan je in een gesprek via het menu met de drie puntjes en 'Meer' een contact 'Rapporteren'. Daarbij verstuur je de vier laatste berichten ter controle, en medewerkers van WhatsApp begrijpen zo ook de context van de ongepaste inhoud. Alleen heeft WhatsApp tot twee weken geleden nooit eerder vermeld dat in feite vier berichten naar zijn medewerkers worden verstuurd.

WhatsApp wordt veiliger: nieuw systeem voor rapporteren
Screenshot van de functie

Zie jij de functie al?

WhatsApp test het nieuwe systeem in bèta, en als je een tester bent, kan je makkelijk controleren of je de functie al in de berichten-app ziet. Houd een bericht lang ingedrukt, kies het menu met de drie puntjes, en vervolgens moet 'Rapporteren' verschijnen. Het is nog niet bekend wanneer de functie ook in de stabiele versie van WhatsApp beschikbaar is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties