Nieuw in WhatsApp: wisselgesprekken, vingerafdrukscanner en privacy

Nieuw in WhatsApp: wisselgesprekken, vingerafdrukscanner en privacy

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp-wisselgesprekken

Met WhatsApp kan je je contacten bellen met zowel een spraak- als video-oproep, maar als je in een gesprek zit en iemand belt, kreeg die tot voor kort een 'bezet'-melding. Daar brengt WhatsApp nu een einde aan met wisselgesprekken, dat automatisch actief is als je over de laatste versie beschikt die beschikbaar is in de Play Store.

Als je nu in een gesprek bent, hoor je piepgeluid en krijg je een pop-upmelding te zien. Je kan vervolgens het nieuwe gesprek beantwoorden door op 'Beëindigen en accepteren' te tikken, en vervolgens wordt je huidige oproep beëindigd en schakelt de app over naar het nieuwe gesprekken. Een andere optie is om op 'Weigeren' te tikken waarna de nieuwe oproep wordt afgewezen. Er is nog geen mogelijkheid om een oproep in wacht te zetten.

Screenshots van de nieuwe functies

Vingerafdrukbeveiliging

WhatsApp trakteert ons op nog twee andere nieuwigheden. Als eerste kan je de app nu beveiligen met je vingerafdrukscanner. Je hebt dus autorisatie aan de hand van je vingerafdruk nodig om jezelf toegang te verlenen tot de app. Als je de instelling wil uitproberen ga je naar 'Instellingen' > 'Account' > 'Privacy' > Vingerafdrukontgrendeling'. Vervolgens zet je 'Ontgrendelen met je vingerafdruk' aan.

Bij Automatische vergrendeling kan je kiezen na welke periode je de beveiliging wil activeren, en je kan ook ervoor kiezen om de inhoud van een boodschap in je meldingen te verbergen.

Screenshots van de nieuwe functies

Privacy en groepen

Als laatste is er een nieuwe privacyfunctie met betrekking tot groepen die eerder al beschikbaar was in de bètaversie van WhatsApp. Je kan nu ervoor zorgen dat je niet langer in groepsgesprekken wordt toegevoegd. Ga naar 'Instellingen' > 'Account' > 'Privacy' > 'Groepen' en kies uit de drie opties wie jou mag toevoegen aan een groep. In dit uitgebreide artikel leggen we volledig uit hoe de functie werkt.

WhatsApp werkt ook nog steeds aan een donker thema, dat zal werken met de batterijbesparingsfunctie van Android. Wat vind jij van de nieuwe WhatsApp-functies? Ga jij je de app beveiligen met je vingerafdruk? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk