WhatsApp maakt winkelen in chatapp binnenkort een stuk makkelijker

WhatsApp maakt winkelen in chatapp binnenkort een stuk makkelijker

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft meerdere nieuwe functies op het gebied van winkelen voor de Facebook-apps aangekondigd. Onder andere WhatsApp krijgt een functie die WhatsApp-gebruikers laat winkelen vanuit de chatapp.

Winkelen in WhatsApp

Winkelen is in Facebook en Instagram al mogelijk via Marketplace en Winkel en via WhatsApp Business is het ook mogelijk om producten te kopen bij bedrijven. Nu brengt het sociale netwerk binnenkort shoppen ook naar WhatsApp. Die mogelijkheid is onderdeel van een aantal nieuwe functies die Facebook op het gebied van e-commerce heeft aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Winkelen in WhatsApp

Winkelen in WhatsApp

Met Shops op WhatsApp kunnen gebruikers de catalogus van winkels bekijken en via het winkelwagentje producten van ze kopen en ook afrekenen. De bestelling verloopt via een chatbericht aan de desbetreffende winkel. De Shops komen ook naar Facebook Marketplace en daarmee kunnen verkopers een online winkel direct op Facebook opzetten inclusief een check-out. Als de winkel eenmaal is ingesteld, werkt deze op zowel Facebook, als Instagram en WhatsApp.

Visual Search en Shop Ads

Naast de winkels op WhatsApp en Facebook heeft Zuckerberg ook Instagram Visual Search en Shop Ads aangekondigd. Instagram Visual Search helpt je om producten te vinden op basis van afbeeldingen die je leuk vindt, terwijl Shop Ads "de winkelervaring zal personaliseren en je zal verwijzen naar de samengestelde collectie van een winkel", aldus de Facebook-ceo.

Zie jij het winkelen in WhatsApp wel zitten? Laat het ons weten via de reacties onder dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk