WhatsApp werkt aan toevoegen spraakbericht aan status

WhatsApp werkt aan toevoegen spraakbericht aan status

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in WhatsApp status tekst-, foto-, video- en GIF-updates delen die vervolgens weer na 24 uur verdwijnen. WhatsApp breidt deze updates binnenkort uit met spraakberichten.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Spraakberichten toevoegen aan WhatsApp status 

In versie 2.22.16.3 van WhatsApp Beta zijn aanwijzingen gevonden van een nieuwe functie voor status. Naast een tekst, foto, video of gifje, kan je binnenkort ook een spraakbericht aan WhatsApp status toevoegen. Dat zal dan mogelijk zijn via een nieuwe knop boven de huidige tekstknop. Je kan dan via deze nieuwe functie snel jouw contacten op de hoogte brengen van iets zonder dat je daar bijvoorbeeld een heel verhaal voor hoeft te typen.

 

 

Via WABetaInfo

Wie kan je WhatsApp status zien?

Al je statusupdates kunnen alleen gezien worden door mensen van wie je het telefoonnummer in je adresboek hebt opgeslagen en die je telefoonnummer in hun adresboek hebben opgeslagen. Dat geldt straks dan ook voor de spraakberichten. Je kunt ervoor kiezen om je statusupdates te delen met al je contacten of alleen de contacten die je hebt geselecteerd. Je statusupdates staan standaard ingesteld op het delen met al je contacten. Wil je dit aanpassen? Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Open WhatsApp status
  2. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  3. Kies Privacystatus
  4. Maak je keuze

Dit zijn de privacyinstellingen waar je uit kunt kiezen.

  • Mijn contacten: Alle contacten kunnen je statusupdates zien.
  • Mijn contacten, behalve…: Alle contacten kunnen je statusupdates zien, behalve de personen die je selecteert.
  • Alleen delen met…: Alleen de contacten die je selecteert, kunnen je statusupdates zien.

Beschikbaarheid

Je statusupdates zijn end-to-end versleuteld. De spraakberichten ook. WhatsApp werkt overigens ook aan het tonen van linkvoorbeelden zien met meer details. De grote vraag is nu wanneer je spraakberichten kunt toevoegen aan status. Het is niet bekend wanneer WhatsApp ze gaat uitrollen naar de bèta- en de stabiele versie van de chatapp. Je zal dus nog even geduld op moeten brengen voordat je je contact via een spraakbericht op de hoogte kunt stellen van je dagelijkse beslommeringen.

Gebruik jij WhatsApp status? Zie je veel status-updates van je contacten in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk