WhatsApp werkt aan een nieuwe interface voor spraakoproepen

WhatsApp werkt aan een nieuwe interface voor spraakoproepen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na het kunnen deelnemen aan spraakoproepen nadat ze zijn gestart, staat de volgende nieuwe functie voor dit onderdeel voor de deur. WhatsApp werkt namelijk aan een vernieuwde interface voor spraakoproepen. Dat komt er zo uit te zien.

WhatsApp spraakoproepen

Met spraakoproepen in WhatsApp bel je gratis naar je contactpersonen, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt namelijk gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen dan wel datakosten in rekening worden gebracht.

De interface voor spraakoproepen in WhatsApp is al tijden hetzelfde, maar daar komt binnenkort verandering in, ontdekte WABetaInfo. In de schermafbeelding hieronder zie je de oude en de nieuwe situatie naast elkaar. In een toekomstige update van de app zullen we te maken krijgen met een compacter en moderner uiterlijk voor dit onderdeel. Er wordt beter gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en dat zal vooral bij het plaatsen van groepsgesprekken uitkomst bieden.

WhatsApp werkt aan een nieuwe interface voor spraakoproepen

Wanneer de nieuwe interface naar WhatsApp komt, is nog niet bekend. Zoals gebruikelijk zullen bètatesters als eerste met de nieuwe interface aan de slag kunnen.

Populairste nieuws over WhatsApp

Er zijn nog meer mogelijkheden voor de spraakberichten in WhatsApp. Je kan onder andere een spraakbericht in verschillende snelheden afspelen of ze omzetten in tekst. Dat laatste kan van pas komen wanneer je in de trein zit en geen oortjes op zak hebt.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Een spraakoproep starten

  1. Open de individuele chat met het contact waarmee je een spraakoproep wilt houden.
  2. Tik op Spraakoproep (het hoorntje rechts bovenin)

Schakelen tussen spraak- en video-oproepen

  1. Tijdens de spraakoproep tik je op Video-oproep (camera-icoontje) > WISSELEN.
  2. Het contact waarmee je belt, krijgt het verzoek om naar een video-oproep over te schakelen en kan de wissel accepteren of weigeren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk