WhatsApp werkt aan een nieuwe 'community'-functie, wat is het?

WhatsApp werkt aan een nieuwe 'community'-functie, wat is het?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Volgens aanwijzingen in de code van de bètaversie van de app, werkt WhatsApp aan nieuwe functie die te maken heeft met 'community'. De stukjes code verwijzen naar een nieuw sociaal element in WhatsApp maar veel meer dan dat weten we helaas nog niet. De tekst in de code roept dan ook meer vragen op dan antwoorden.

WhatsApp krijgt 'community'-functie

Er is in ieder geval één stuk code die de komst van communities benoemd. WhatsApp-gebruikers kunnen met een uitnodiging deelnemen aan een community. Gebruikers kunnen deze uitnodigingen delen als QR-code. Een ander stuk code ondersteunt dit: "Iedereen met WhatsApp kan deze link volgen om lid te worden van deze community. Deel het alleen met mensen die je vertrouwt.”

Net als groepen hebben deze communities ook beheerders. Deze beheerders hebben verschillende mogelijkheden tot hun beschikking om de community te beheren. Zo zouden ze volgens de code berichten kunnen toestaan die vaak zijn doorgestuurd, in de community. Ze kunnen ook de beschrijving van een community wijzigen of ervoor zorgen dat alleen beheerders berichten kunnen sturen in een community. Als alternatief kunnen beheerders deelnemers controle geven over het wijzigen van communitybeschrijvingen en meer.

Gerelateerde artikelen

Hetzelfde als groepen?

De communities lijken qua functionaliteit dus veel op de groepen van WhatsApp maar heel spannend blijkt het toch niet te zijn. Volgens WABetaInfo gaat het om een manier om groepen beter in te richten, niks meer en niks minder. Meer informatie hierover volgt nog, en je leest het natuurlijk als eerste op Androidworld.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

WhatsApp-tips 

Wil je meer weten over WhatsApp? Je vindt op Androidworld vele honderden artikelen over WhatsApp. Je kan bijvoorbeeld in Nederlandse spraakberichten transcriberen. Dat werkt als volgt. Ben je ineens uitgelogd bij WhatsApp? Dit is er misschien aan de hand. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel. Ben je op zoek naar een andere chatapp? Hier vind je een grote vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk