WhatsApp werkt aan afbeeldingen die uit zichzelf verdwijnen

WhatsApp werkt aan afbeeldingen die uit zichzelf verdwijnen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp krijgt een nieuwe functie die je afbeeldingen laat versturen die automatisch weer verdwijnen. Je kan ze eenmaal bekijken, maar zodra je het scherm verlaat, zijn ze weer weg. De feature is momenteel nog in ontwikkeling.

Verdwijnende afbeeldingen

Vorig jaar pakte WhatsApp uit met de mogelijkheid om berichten te versturen op een meer private manier. Je kan berichten een vervaldatum geven en na zeven dagen verdwijnen ze voor jou en de ontvanger. De berichtendienst bouwt nu verder aan dat concept, maar dan met afbeeldingen, dat weet WABetaInfo.

Als je zoals je gewend bent een afbeelding verstuurt met WhatsApp, zie je een nieuwe knop onderaan, links naast het invoervak voor tekst. Als je daarop tikt, maak je de afbeelding zelfvernietigend, en ze verdwijnt dan voor jou en de ontvanger zodra je ze geopend hebt en het scherm weer verlaat. WhatsApp toont ook in een overlay de melding: "Deze media zal verdwijnen wanneer je dit gesprek verlaat". Op dit moment is het nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat de functie ook zal werken voor video's.

Screenshots mogelijk

Het is niet mogelijk om verdwijnende afbeeldingen achteraf te exporteren met WhatsApp, maar er is niets dat je verhindert om een screenshot te maken. De berichtendienst brengt de afzender van de afbeelding zelfs niet op de hoogte wanneer de ontvanger een screenshot neemt. Dat ondermijnt natuurlijk het hele doel van deze feature, maar dat probleem is ook nog altijd aanwezig bij de zelfverdwijnende berichten. In feite gaat het om een vals gevoel van veiligheid, al kan WhatsApp bij de release nog de mogelijkheid toevoegen om screenshots te verhinderen of te detecteren. In Snapchat is zo'n detectie voor screenshots al langer actief.

Gerelateerde artikelen

Het is nog niet bekend wanneer de verdwijnende afbeeldingen beschikbaar zullen zijn in de bèta of de stabiele versie. Op dit moment is de feature enkel ontdekt in de code van WhatsApp. Recent raakte ook bekend dat WhatsApp zal werken met stickerpakketten van derden. Uit nieuwe cijfers blijkt ook dat de groei van de berichtendienst lijkt af te nemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk