'Zo ziet het videobellen via WhatsApp Web eruit'

'Zo ziet het videobellen via WhatsApp Web eruit'

WhatsApp Web videobellen

In april maakte WhatsApp het mogelijk om te videobellen met een grotere groep van acht deelnemers, maar nu zorgen de ontwikkelaars er ook voor dat je op meer platformen van de functie kan gebruikmaken. Videobellen zal binnenkort beschikbaar zijn op WhatsApp Web. Dat meldt het betrouwbare WaBetaInfo dat alvast screenshots deelt van de interface.

We zien dat er, net als in de app op je smartphone, bovenaan icoontjes verschijnen waarmee je kan kiezen tussen een spraakoproep en een videogesprek. Als je erop tikt, verschijnt een klein pop-up-venster waarin alle bedieningselementen voor zo'n oproep te vinden zijn. Je kan bijvoorbeeld de camera in- of uitschakelen, de microfoon dempen of activeren, of het gesprek stopzetten.

De icoontjes voor een video- of spraakoproep

Het scherm voor een inkomend gesprek in WhatsApp Web ziet er iets anders uit, want we merken een groter pop-up-venster op. Daarin verschijnt groot de profielfoto van de beller en de mogelijkheid om het gesprek te accepteren, weigeren of negeren.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe videogesprekfunctie uitrolt naar WhatsApp Web, maar volgens de geruchtenverspreider mogen we de feature in de komende weken wel verwachten. Facebook rolde eerder al zijn Messenger Rooms-functie uit naar WhatsApp voor videogesprekken met grotere groepen.

We weten daarnaast dat WhatsApp momenteel een nieuw menu test voor opslag. Zo kan je meteen ruimte vrijmaken op je telefoon en je krijg ook een zicht op de grootste bestanden van WhatsApp en gesprekken die het meeste ruimte in beslag nemen. Kijk jij ernaar uit om te kunnen videobellen met WhatsApp via je laptop of pc? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties