WhatsApp Web: zo activeer je de nieuwe donkere modus

WhatsApp Web: zo activeer je de nieuwe donkere modus

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp Web donkere modus

WhatsApp, heeft een nieuwe donkere, modus gelanceerd voor de webversie die je vanuit de browser kan gebruiken. Eerder introduceerde WhatsApp al een donkere modus in zijn app, en wij legde al uit hoe je die kan instellen. Natuurlijk is het ietwat vreemd dat je WhatsApp op je telefoon gebruikt met een donker thema en vervolgens op je pc een licht thema te zien krijgt, en daarom is het donkere thema nu een feit.

WhatsApp Web: zo activeer je de nieuwe donkere modus

Om de nieuwe functie te gebruiken moet je de laatste versie van de berichtendienst installeren op je telefoon. Controleer in de Play Store of je een update hebt. Ga vervolgens naar web.whatsapp.com en scan de qr-code via de WhatsApp-app op je telefoon. Tik daarvoor in je smartphone-app op het menu met de drie puntjes en vervolgens op 'WhatsApp Web'. Daarna tik je ook in WhatsApp Web op het menu met de drie puntjes en op 'Instellingen'. Kies dan 'Thema', selecteer 'Donker' en druk op 'Ok'. Je ziet vervolgens hoe een thema met donkergrijze en groene tinten verschijnt, zoals je dat gewend bent in de app op je telefoon.

Beeld van de donkere modus

Facebooks donkere modus

Het nieuwe donkere thema waar dat WhatsApp heeft gekregen is het niet het enige waar Facebooks ontwikkelaars aan werken. Eerder raakte bekend dat het bedrijf volop testen uitvoert met een donkere modus voor zijn app. Facebook is daar relatief laat mee als je kijkt hoe een groot deel van de bekende apps al grijze tinten weergeeft in combinatie met de systeembrede donkere modus van Android 10.

Ben jij een WhatsApp Web-gebruiker of geef je de voorkeur aan de desktop-applicatie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk