‘Zo ziet WhatsApp wachtwoordbeveiliging voor back-ups eruit’

‘Zo ziet WhatsApp wachtwoordbeveiliging voor back-ups eruit’

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt volgens de laatste geruchten aan het verbeteren van de beveiliging van zijn cloudback-ups met een nieuwe wachtwoordbeveiligingsfunctie. De eerste beelden van die functie zijn nu te bekijken.

WhatsApp-beveiliging

Sinds 2015 kun je je gesprekken in de cloud bewaren met Google Drive zodat je niet langer het risico loopt om gegevens te verliezen. De back-ups maken het ook makkelijk om te wisselen tussen verschillende telefoons, omdat je je gesprekken dan eenvoudig kunt terugzetten. Helaas zijn de back-ups van je media en berichten in Google Drive niet beschermd met end-to-end encryptie die WhatsApp wel gebruikt voor het versleutelen van berichten tussen gebruikers. Dat betekent dus dat de beveiliging van de back-ups op Google Drive en iCloud de verantwoordelijkheid is van Google en Apple. Als je de back-ups versleutelt met een wachtwoord, zou in theorie niemand toegang tot je chatgeschiedenis kunnen krijgen zonder je daarvoor toestemming hebt gegeven.

WABetaInfo rapporteerde vorig jaar al over deze functie en heeft vandaag schermafbeeldingen gedeeld van de werking ervan op Android- en iOS-telefoons. De betreffende functie versleutelt back-ups van je gesprekken in Google Drive, zodat ze alleen toegankelijk zijn voor de gebruiker. De nieuwe functie zal in de toekomst beschikbaar komen in WhatsApp.

Je kan sinds vorige week via WhatsApp spraak- en videogesprekken voeren vanaf je desktop. Daarnaast krijgt WhatsApp een nieuwe functie die je afbeeldingen laat versturen die automatisch weer verdwijnen. In dit artikel ontdek je hoe je WhatsApp optimaal kan beveiligen in acht stappen.

‘Zo ziet WhatsApp wachtwoordbeveiliging voor back-ups eruit’
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk