WhatsApp voor desktop kun je straks beveiligen met een wachtwoord

WhatsApp voor desktop kun je straks beveiligen met een wachtwoord

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is al geruime tijd beveiligd met een zescijferige pincode, maar die pincode kun je alleen voor de app op je telefoon gebruiken. Gebruik je WhatsApp op je pc of laptop, dan kun je deze beveiliging niet gebruiken. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in.

WhatsApp beveiligen met een wachtwoord

Zoals je kunt lezen in ons uitgebreide artikel met tips om WhatsApp te beveiligen, kun je verificatie in twee stappen voor de app aanzetten. Je kan hiermee een zescijferige pincode als extra beveiligingslaag gebruiken. Geregeld vraagt WhatsApp je vervolgens om die pincode in te voeren om verder te kunnen gaan. Tweestapsverificatie is veruit de beste manier om je account te beschermen tegen hackers.

Helaas werkt deze extra beveiligingslaag alleen voor de app en nog niet voor de WhatsApp-applicatie die je gebruikt op je pc of laptop. WhatsApp gaat hierin verandering brengen want het bedrijf werkt aan om de vergrendelingsoptie naar de bètaversie van WhatsApp Desktop te brengen. Dat ontdekte WABetaInfo. In de screenshot hierboven zie je hoe dat eruit gaat zien.

Gerelateerde artikelen

Zo gaat het werken

Telkens wanneer je de WhatsApp-applicatie wil openen, is een wachtwoord vereist. Dat is met name handig wanneer je je pc deelt met andere mensen. Houd er rekening mee dat het inschakelen van deze functie optioneel is. Je hoeft de extra beveiliging dus niet te gebruiken. Jouw wachtwoord wordt overigens niet gedeeld met WhatsApp: het wordt lokaal opgeslagen op je pc. Als je het wachtwoord kwijtraakt, moet je uitloggen bij de app en opnieuw inloggen bij WhatsApp Desktop door je apparaat te koppelen aan de QR-code.

Het is nog niet bekend wanneer de functie naar de bètaversie van WhatsApp Desktop komt. Geïnteresseerden kunnen alvast deelnemen aan deze publieke bèta. Gebruik je WhatsApp op je Windows of Mac? We leggen hier uit hoe je kunt meedoen om de nieuwste functies van WhatsApp voor Desktop te kunnen testen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk