WhatsApp voegt veel achtergrond-opties toe, zo werken de functies

WhatsApp voegt veel achtergrond-opties toe, zo werken de functies

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft een update uitgebracht waarin geavanceerde achtergrond-functies aan de app worden toegevoegd. Zo laat WhatsApp je per chat een achtergrond instellen, en zijn er veel achtergronden toegevoegd. Momenteel is de functie beschikbaar in het bètakanaal van WhatsApp.

WhatsApp achtergrond-opties

Het instellen van achtergronden voor WhatsApp behoort al jaren tot de mogelijkheden. Tot op heden kon je één achtergrond instellen voor alle gesprekken, het maakte daarbij niet uit of het ging om een persoonlijk gesprek, of een groepsgesprek. WaBetaInfo meldt in een artikel dat WhatsApp de mogelijkheden om achtergronden in te stellen flink heeft uitgebreid. Er werden onder andere 61 nieuwe achtergronden toegevoegd.

WhatsApp voegt veel achtergrond-opties toe, zo werken de functies

32 van deze achtergronden zijn licht, en 29 van deze achtergronden zijn donker, zo meldt de website. WhatsApp biedt daarnaast de optie om te kiezen uit de oudere achtergronden, als je onderaan de secties met lichte of donkere achtergronden klikt op ‘Wallpaper archive’, dan krijg je ook de oude achtergronden van WhatsApp te zien. Naast de achtergronden is het mogelijk om per chat ‘Effen kleuren’ in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Elke chat, of een specifiek gesprek

Als er een achtergrond wordt gekozen is het mogelijk om hem wazig te maken, zodat je niet door de achtergrond afgeleid wordt tijdens het lezen van berichten in WhatsApp. Eenmaal tevreden met het resultaat, dan kun je op ‘Achtergrond instellen’ klikken. Je krijgt vervolgens de vraag of je hem in wil stellen voor alle chats, of dat de achtergrond enkel voor de specifieke chat waar je in zit ingesteld dient te worden.

WhatsApp voegt veel achtergrond-opties toe, zo werken de functies

WhatsApp biedt, net zoals in het verleden, de mogelijkheid om een eigen foto te selecteren voor de WhatsApp-achtergrond, en je kan een effen kleur selecteren. Bij de effen kleur kan je ervoor kiezen om de zogenoemde ‘WhatsApp doodles’ in te schakelen; daarmee komen de effen kleur eruit te zien als de WhatsApp-achtergronden uit het verleden. Voor zover bekend zijn er geen effen kleuren aan de bestaande lijst met tinten toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Uitrol WhatsApp-bèta

Sommige gebruikers zullen deze functies alvast tegenkomen in WhatsApp, dit is enkel het geval als je gebruikmaakt van de bètaversie van WhatsApp voor Android. Houd er rekening mee dat slechts een deel van de gebruikers de functie direct kunnen gebruiken. Het lijkt erop dat WhatsApp deze functie server-side inschakelt en het dus niet arriveert via een update in de Google Play Store.

WhatsApp voegt veel achtergrond-opties toe, zo werken de functies

Zie jij de nieuwe instellingen en achtergronden al verschijnen? Ga jij een van de achtergronden van WhatsApp instellen voor je gesprekken? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk