WhatsApp laat je vanaf nu video calls delen met een link

WhatsApp laat je vanaf nu video calls delen met een link

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp kan je nu makkelijker een moment om te videobellen plannen. Je kan een zogenaamde 'Call Link' delen met personen op WhatsApp. Door op de link te drukken kunnen ze deelnemen aan een videogesprek. De functie wordt nu uitgerold.

WhatsApp Call Links

WhatsApp gaat het voor gebruikers makkelijker maken om anderen uit te nodigen voor een videogesprek. De app rolt in de komende weken een update uit waarmee gebruikers een link kunnen delen om mensen uit te nodigen voor een spraak- of video-oproep. Dat nieuws heeft Meta-CEO Mark Zuckerberg zelf bekend gemaakt in een bericht op Facebook.

Inmiddels kregen we ook al dankzij bovenstaande afbeelding van Will Watchcart, de topman van WhatsApp, te zien hoe de Call Links gaan werken. Vanuit het 'Oproepen'-tabblad in WhatsApp verschijnt de mogelijkheid om een Call Link te maken. Dat werkt zowel voor een videogesprek als een spraakoproep.

Je kan de link daarna met je contacten delen, met een groep of met een WhatsApp-gebruiker die nog niet als een contact is toegevoegd. Houd er wel rekening mee dat maximaal 37 mensen tegelijk kunnen deelnemen aan een videogesprek in WhatsApp. Videogesprekken zijn wel altijd versleuteld.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Eerder deze week schreven we al over de avatarfunctie die is gelekt. We krijgen te zien hoe je in WhatsApp straks stickers van jezelf kan delen. het is nu ook mogelijk om een tablet te koppelen aan je account en op termijn zal je ook een verzonden WhatsApp-bericht kunnen bewerken.

Op dit moment worden de Call Links uitgerold via een update, maar die is nog niet op de redactie aangekomen. In de komende dagen en weken mag je de update verwachten. Heb jij hem al op jouw telefoon? Vind jij de Call Links handig? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk