'WhatsApp verwijdert tijdslimiet waarin je berichten kunt verwijderen'

'WhatsApp verwijdert tijdslimiet waarin je berichten kunt verwijderen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Pas in 2017 voegde WhatsApp de mogelijkheid toe om berichten te verwijderen in een chat. Dit moest je dan wel binnen 7 minuten doen, anders verdween de mogelijkheid. Een jaar later verlengde het bedrijf de tijdslimiet naar 4096 seconden, en het lijkt er nu op dat die tijdslimiet helemaal verdwijnt.

Berichten verwijderen op WhatsApp

WhatsApp geeft gebruikers van de app telkens één uur de tijd om de verzending van een bericht ongedaan te maken. In die tijd kan je een bericht snel verwijderen. Dat komt van pas als je per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon hebt gestuurd, of als je bericht vol met spelfouten zit. Verwijder je het bericht binnen een uur, dan is het niet meer te lezen in de app en ook niet in je meldingen. Zelfs wanneer je een kijkje neemt in het meldingenlogboek van je telefoon krijg je het bericht niet meer te zien.

Gerelateerde artikelen

Het einde van de tijdslimiet voor de functie 'Verwijderen voor iedereen' lijkt nu nabij te zijn. In WhatsApp bèta versie 2.21.23.1 is het WABetaInfo gelukt om een appje na drie maanden te verwijderen voor iedereen. Dit lukte overigens alleen nadat ze de functie in de app hadden geactiveerd.

'WhatsApp verwijdert tijdslimiet waarin je berichten kunt verwijderen'

Een test of een bug?

Het gaat hier om een functie die nog niet officieel is uitgerold, en op de redactie ook niet zichtbaar is. Volgens WABetaInfo is het ook niet duidelijk of WhatsApp het verwijderen van berichten die zijn verzonden vóór de activering van de functie zal toestaan. Als dit niet het geval is, kunnen alleen berichten die zijn verzonden na de activering van de functie worden verwijderd. De website laat in ieder geval zien dat het mogelijk is op appjes na een uur te verwijderen. Het is dus afwachten tot WhatsApp de tijdslimiet officieel voor de functie verwijderd, maar mogelijk gaat het een bug die WhatsApp nog moet repareren.

Zou jij de tijdslimiet graag zien verdwijnen voor de 'Verwijderen voor iedereen'-functie? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk