WhatsApp verandert spraakoproepen, zo gaat het eruit zien

WhatsApp verandert spraakoproepen, zo gaat het eruit zien

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp komt met een nieuwe weergave voor spraak- en video-oproepen in de bètaversie van de app, waardoor het gemakkelijker wordt om nieuwe deelnemers eraan toe te voegen. Het wordt ook makkelijker om deel te nemen aan een lopend groepsgesprek, zelfs als je de oproep hebt gemist.

WhatsApp-oproepen

WhatsApp test in de bètaversie een nieuwe weergave voor oproepen die de gebruikersvriendelijkheid aanzienlijk verbeterd, dat weet WABetaInfo. Het nieuwe uiterlijk is duidelijk geïnspireerd op FaceTime waarbij de knoppen prominenter aanwezig zijn en een andere kleur hebben. De knop voor het beëindigen van een oproep is verplaatst naar de onderste rij en bevindt zich nu naast de schakelaars voor geluid, microfoon en video.

Als je vanaf de onderste rij omhoog veegt, wordt de knop Deelnemer toevoegen weergegeven. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe mensen toe te voegen aan het gesprek terwijl je je telefoon nog steeds comfortabel in één hand houdt. De oude schakelaar voor het toevoegen van deelnemers in de rechterbovenhoek is er nog steeds, maar deze zal waarschijnlijk verdwijnen.

Nieuw uiterlijk voor oproepen in WhatsApp

Nieuw uiterlijk voor oproepen in WhatsApp

Deelnemen aan gemiste groepsgesprekken

Een andere handige verbetering in de nieuwste bèta is de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsgesprekken nadat ze zijn gestart. Als iemand je bijvoorbeeld heeft uitgenodigd voor een groepsgesprek, maar je hebt de uitnodiging gemist of genegeerd, laat WhatsApp nu een melding zien met Tik om deel te nemen op het tabblad Oproepen. Zo kan je snel alsnog deelnemen aan het groepsgesprek. Althans, als het gesprek nog steeds aan de gang is. Voorheen moest je de beller vragen om je opnieuw toe te voegen als je een oproep had gemist. Maar met de nieuwe update hoef je mensen maar één keer uit te nodigen en kunnen ze op hun gemak deelnemen aan het gesprek zonder ze opnieuw te hoeven toe te voegen of uit te nodigen.

Deelnemen aan een lopend groepsgesprek

Deelnemen aan een lopend groepsgesprek

Het nieuwe uiterlijk en de functie voor groepsgesprekken worden uitgerold in de nieuwste bèta-update van WhatsApp voor Android en iOS. Beide functies zijn op de redactie beschikbaar in WhatsApp-bètaversie 2.21.15.1. Als je geen deel uitmaakt van het bètaprogramma, kun je je hier op deze manier inschrijven (tenminste als er weer plek is).

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk