Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

WhatsApp krijgt grote update: nieuwe (middelvinger-)emoji, ongelezen markeren en meer

· 25 augustus 2015

Voor WhatsApp is er een grote update te downloaden die boordevol nieuwe functies zit. We zien onder andere nieuwe emoji in WhatsApp, maar ook de mogelijkheid berichten als ongelezen te markeren en per contact een melding in te stellen.

Aangepaste meldingen

Het aanpassen van de meldingen is niet alleen gericht op het instellen van een andere beltoon of trilintensiteit per contact. WhatsApp maakt het met de laatste versie ook mogelijk om in te stellen of er al dan niet een heads-up-notificatie getoond moet worden. Deze meldingen die in elk scherm, bovenin het beeld schuiven, zijn bijvoorbeeld in te schakelen voor je moeder en uit te schakelen voor je partner, of andersom.

Screenshot van WhatsApp-update versie 2.12.250

Data-besparing

Na de introductie van bellen met WhatsApp zijn er vele berichten geweest over dataverbruik van de app. Om dit te beperken, hebben de ontwikkelaars een extra functie toegevoegd die data moet besparen tijdens het voeren van telefoongesprekken. Dit kan een besparing opleveren van zo'n 30% op je databundel. De databesparingsoptie is terug te vinden bij de instellingen onder 'Chats en oproepen' (voorheen 'Chatinstellingen'). Onderaan kun je een vinkje zetten bij het kopje 'Beperkt datagebruik'. 

Lees ook: WhatsApp, zo verbruik je minder data tijdens het bellen

Screenshot van WhatsApp-update 2.12.250.

Nieuwe emoji: middelvinger opsteken en huidskleuren

Emoji zijn hot en WhatsApp heeft een flinke hoeveelheid nieuwe exemplaren toegevoegd. Zo zijn er van een groot aantal bestaande emoticons nieuwe versies toegevoegd waarbij verschillende huidskleuren gebruikt kunnen worden. Ook is de welbekende middelvinger-emoji voor WhatsApp eindelijk voor iedereen beschikbaar. Deze middelvinger-emoji is overigens bijzonder populair onder de gebruikers van WhatsApp om één of andere reden. Je kiest een huidskleur voor een emoji door er op te drukken, waarna je een pop-up'je krijgt met verschillende kleuren.

Wanneer degene waarmee je chat nog niet één van de nieuwere versies van WhatsApp heeft, zal hij de nieuwe emoji niet zien. In het geval van de middelvinger-emoji ziet hij bijvoorbeeld een vierkantje met een kruis erdoor, bij het kiezen van een gezicht met een bepaalde huidskleur ziet hij een 'standaard'-emoji met daarnaast een vierkant met kruis. Wanneer de nieuwe update geïnstalleerd is, zal je gesprekspartner de nieuwe emoji ook zien.

Screenshot van WhatsApp-update versie 2.12.250

Berichten als ongelezen markeren

De laatste, grote nieuwe functie van WhatsApp is de mogelijkheid om gesprekken als ongelezen te markeren. Dit doe je door een gesprek lang ingedrukt te houden en vervolgens de optie 'Markeren als ongelezen' te kiezen. Dit is vooral voor eigen gebruik, bijvoorbeeld een reminder als je later nog ergens op terug moet komen. Het heeft, zo blijkt uit een test van Androidworld, geen invloed op de blauwe vinkjes. De verzender ziet dus wel dat jij het bericht gelezen hebt.

Screenshot van WhatsApp-update versie 2.12.250

Beschikbaarheid

Naast deze grote nieuwe functies, zijn er ook steeds meer gebruikers die melden dat ze de mogelijkheid hebben om een back-up te maken via Google Drive. Zo kun je dus alle gesprekken online opslaan en op een later moment terugzetten na bijvoorbeeld je toestel te hebben gereset, of bij het in gebruik nemen van een nieuw toestel. Deze back-up via Google Drive wordt langzaamaan uitgerold door WhatsApp en staat los van deze update.

Het is goed mogelijk dat deze functies je bekend voorkomen en dat klopt. Deze zijn eerder uitgebreid getest via de bètaversie van WhatsApp. Deze wordt verspreid via de officiële website van WhatsApp. Daarnaast is er een kleine groep gebruikers geweest die vorige week de nieuwe functies al kon gebruiken door een update via de Google Play Store. Nu is de update geschikt bevonden om open te stellen voor het grote publiek. WhatsApp is gratis te downloaden uit de Play Store door op onderstaande button te klikken.

De nieuwste artikelen over WhatsApp Messenger

WhatsApp evolueert in een webshop met klantendienst

WhatsApp laat je nu voor altijd een chat muten, zo werkt het

WhatsApp werkt aan ondersteuning voor gezichtsontgrendeling

'Zo ziet het videobellen via WhatsApp Web eruit'

WhatsApp-fraude ten opzichte van 2019 verviervoudigd

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (24)
Bezig met laden van reacties...