WhatsApp nu gebruiken op twee telefoons: kan jij het al?

WhatsApp nu gebruiken op twee telefoons: kan jij het al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp test nu de mogelijkheid om je account te gebruiken op meerdere telefoons tegelijk. Je kan zo tot vier smartphones gebruiken voor WhatsApp en de eerste bètagebruikers kunnen er al mee aan de slag. Werkt het ook al bij jou?

WhatsApp op meerdere telefoons

WhatsApp is een berichtenapp die is gekoppeld aan het telefoonnummer dat je gebruikt. Je kon altijd maar één WhatsApp-account gebruiken op je telefoon en ook één account associëren met je telefoonnummer. Met de multi-device-functie vond de berichtenapp in juli al een technische oplossing. Alleen bleef het sindsdien onmogelijk om meerdere telefoons te gebruiken met je account. Daar komt verandering in, weet WABetaInfo.

Op dit moment rolt WhatsApp de multi-device-mogelijkheid ook voor telefoons uit en dat is bètaversie 2.22.24.18 van de berichtenapp. Voorlopig kunnen slechts een deel van de bètagebruikers tot maximaal vier telefoons linken aan hun WhatsApp-account. In de komende weken moet de test wel sterk worden uitgebreid.

Zo koppel je een tweede telefoon

Om te weten te komen of het al werkt met jouw account, hoef je alleen een tweede telefoon erbij te pakken waar je graag WhatsApp op wil gebruiken. Tijdens het instellen kom je in een menu waar je normaal je telefoonnummer invoert om in te loggen op je account. In dat scherm druk je in de plaats rechtsboven op 'Een apparaat koppelen'.

Neem vervolgens je smartphone erbij waar WhatsApp al actief is. Tik rechtsboven op het menu met de drie puntjes en op 'Gekoppelde apparaten'. Kies dan 'Een apparaat koppelen' en scan de QR-code die op de tweede telefoon te zien is.

Beschikbaarheid

Zodra WhatsApp op het tweede toestel is ingesteld, wordt je chatgeschiedenis gesynchroniseerd. Berichten en oproepen zijn steeds end-to-end versleuteld op beide telefoons. Bepaalde functies werken mogelijk nog niet op de tweede telefoon, omdat het nog om bètatest gaat.

WhatsApp gaat de functie in de komende weken uitrollen naar meer gebruikers, maar wanneer ook voor de stabiele versie van WhatsApp werkt, is nog niet bekend. Eerder werd het ook al mogelijk om een tablet te koppelen aan je account. Kan jij al een tweede telefoon koppelen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk