WhatsApp's nieuwe tools voor opslagbeheer maken snel ruimte vrij

WhatsApp's nieuwe tools voor opslagbeheer maken snel ruimte vrij

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp-opslagbeheer

Wie intensief WhatsApp gebruikt met vrienden en familie zal vast zien hoe de app een significant stuk van de opslag op je telefoon inneemt. Dat komt door alle foto's, gif's en video's die we via de berichtendienst uitwisselen. WhatsApp gaat het nu makkelijker maken om ongewenste media of gesprekken op te sporen via een nieuwe versie van het 'Gebruikte opslag'-scherm, dat meldt WABetaInfo

De nieuwe interface waar WhatsApp werkt gaat een stuk verder. Je ziet als eerste aan de hand van een balk hoeveel opslag WhatsApp media in totaal gebruikt in vergelijking met de totale opslag van je telefoon. Daarnaast zie je de doorgestuurde afbeeldingen, en daarbij toont WhatsApp eerst de grootste bestanden. je kan dan elk bestand aantikken om het te verwijderen. Tot slot zie je een opsomming van je gesprekken in de volgorde van de hoeveelheid ruimte die ze innemen.

Beeld van de functie

Screenshot van de nieuwe tool

Als je momenteel vanuit de instellingen naar WhatsApp tik op 'Data- en opslaggebruiker' en vervolgens op 'Gebruikte opslag', dan krijg je enkel de gesprekken te zien die het meeste ruimte innemen. Je hebt dan enkel de mogelijkheid om foto's en eventuele tekstberichten te verwijderen. Een meer effectieve manier om meteen ruimte vrij te maken is bijvoorbeeld aan de hand van de opschoontools van Google Files. Ontdek ook onze zeven tips om een telefoon weer razendsnel te maken.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer we de hulpmiddelen voor het beheer van opslag mogen verwelkomen. De feature is nog niet te zien in WhatsApp of de bètaversie. Mogelijk combineren de ontwikkelaars de introductie van de functie met een andere nieuwigheid die al in ontwikkeling is voor de iOS-app. Je kan daarmee alle gesprekken in één klap verwijderen met uitzondering van je favorieten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk