WhatsApp test verzenden van bestanden groter dan 2 GB

WhatsApp test verzenden van bestanden groter dan 2 GB

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Bètatesters van WhatsApp worden de laatste tijd getrakteerd op veel nieuwe functies waaronder de emoji-reacties. Nu staat er nog een interessante functie te wachten om getest te worden, en dat is de mogelijkheid om mediabestanden tot 2 GB te verzenden.

Grote bestanden versturen

Momenteel kun je via WhatsApp is het niet mogelijk om mediabestanden groter dan 100 MB te versturen omdat dit de huidige limiet is. Mogelijk komt daar verandering in. Volgens WABetaInfo is WhatsApp gestart met een test waarbij het verzenden van bestanden tot 2 GB mogelijk is. Dat dezelfde limiet als die van Telegram. Het gaat wel om een zeer beperkte test, die blijkbaar alleen beschikbaar is voor een kleine groep WhatsApp Beta-gebruikers in Argentinië.

Deze kleine groep testers krijgt de functie te zien in WhatsApp Beta voor Android (versie 2.22.8.5, 2.22.8.6 en 2.22.8.7), evenals met de testversie van WhatsApp voor iOS. In de screenshot hierboven is links de oude limiet en rechts de nieuwe limiet te zien.

Gerelateerde artikelen

Voordelen van grote bestanden versturen

We hebben ooit eens een onderzoek gedaan naar het delen van bestanden via verschillende chatapps. Daaruit bleek dat er grote verschillen bestaan tussen de verschillende messenger-applicaties als het gaat om kwaliteit van verstuurde foto's. Bij alle geteste berichtendiensten wordt het formaat van de afbeelding verkleind en tevens trad er kwaliteitsverlies op. Dat laatste hoeft overigens niet altijd een probleem te zijn aangezien het afhankelijk is van het type foto's en het doel van het delen van de foto's.

De mogelijkheid om grotere bestanden te kunnen versturen zou dus voor velen uitkomst bieden. We weten helaas niet of en wanneer deze functie naar meer gebruikers zal worden uitgerold. Hou Androidworld dus in de gaten om op de hoogte te blijven.

Kijk jij uit naar deze nieuwe functie in WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk