WhatsApp test nieuwe functies: dit kan je verwachten

WhatsApp test nieuwe functies: dit kan je verwachten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp test momenteel in zijn bèta-app nieuwe functies. We hebben een handig overzicht voor je gemaakt met de nieuwe mogelijkheden die eraan zitten te komen.

1. Nieuwe emoji

Bijna iedereen houdt van nieuwe emoji, en gelukkig krijgen we bijna elk jaar een nieuwe serie om te gebruiken in onze chats. Met Unicode 14, dat werd geïntroduceerd in Android 12L en iOS 15.4, krijgen we in totaal 37 gloednieuwe emoji, waaronder een smeltend gezicht, en een bijtende lip. Het is niet meer dan logisch dat de grootste chatapp ter wereld deze emoji overneemt, en dat WhatsApp dan ook. Het dochterbedrijf van Meta geeft gebruikers van versie 2.22.8.8 van WhatsApp Beta de kans om de emoji als eerste te gebruiken.

Veel van de bestaande emoji krijgen in de Unicode 14-update hun eigen huidskleur en geslachtsopties, en er zijn ook nieuwe varianten van bestaande emoji, zoals de zwangere kerel (?).

Nieuwe emoji in Unicode 14

Nieuwe emoji in Unicode 14

2. Nieuwe spraakberichtenspeler

De nieuwe spraakberichtenspeler wordt al een tijdje getest in de bètaversie WhatsApp. Dankzij deze speler kun je audioberichten beluisteren van je collega terwijl je met je vriendengroep aan het appen bent. In de nieuwste versie van WhatsApp Beta kunnen meer mensen de nieuwe speler testen. Je leest alles over deze functie in dit artikel.

WhatsApp test nieuwe functies: dit kan je verwachten

3. Nieuwe privacyfunctie in de instellingen

Ook deze privacyfunctie in de instellingen is nu voor meer bètatesters van WhatsApp beschikbaar. Het gaat om de mogelijkheid om Laatst gezien te verbergen voor de bepaalde contacten. Deze functie wordt ook al geruime tijd getest, we zagen voor het eerst een screenshot van de optie in september van vorig jaar. Je kan nu alleen nog kiezen om Laatst gezien te verbergen voor 'Iedereen', 'Mijn contacten' of 'Niemand'. Meer hierover lees je in dit artikel.

WhatsApp test nieuwe functies: dit kan je verwachten

Beschikbaarheid

Deze functies zijn maar voor een beperkte groep gebruikers van WhatsApp Beta zichtbaar. Ze komen pas op een later moment naar de stabiele versie, maar wanneer dat is, weten we niet. Wat vind jij van deze nieuwe functies voor WhatsApp? Ga je ze gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Meer WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast drie van de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk