WhatsApp test encryptie voor lokale back-ups van je gesprekken

WhatsApp test encryptie voor lokale back-ups van je gesprekken

WhatsApp geeft gebruiker straks de mogelijkheid om lokale back-ups van hun gesprekken te versleutelen. Je moet dan een encryptiesleutel of wachtwoord invoeren als je je back-upgegevens wil herstellen. De functie is momenteel in een testfase.

WhatsApp-encryptie voor back-ups

Sinds 2014 zijn berichten die je via WhatsApp naar je contacten stuurt end-to-end versleuteld. Dat wil zeggen dat niemand de inhoud van gesprekke kan lezen, moesten de berichten onderschept worden. De boodschap van elk individueel bericht dat verstuurt, kan enkel ontcijferd worden door de ontvanger waarmee je eenzelfde beveiligingssleutel deelt.

End-to-end-encryptie werkt goed, maar het is alleen niet beschikbaar voor de gesprekken die je back-upt. Recent raakte bekend dat de berichtendienst werkt aan de mogelijkheid om gesprekken die je in Google Drive bewaart te versleutelen, en de geruchtenverspreider WABetaInfo zegt nu op Twitter dat die functionaliteit ook voor lokale back-ups zal werken. Dat zijn gesprekken die je lokaal op je telefoon of op andere opslagmedia bewaart.

Wachtwoord of encryptiesleutel

Die encryptie van lokale back-up moet op precies dezelfde manier werken als bij cloud-back-ups. Je kan een wachtwoord maken dat je moet invoeren telkens als je gesprekken wil herstellen. Een ander alternatief is om een encryptiesleutel van 64-tekens in te voeren, maar die methode komt wel met een beveiligingswaarschuwing. Verlies je die sleutel, dan raak je ook de toegang kwijt tot de bewaarde gesprekken. In het geval van een wachtwoord dat je verliest, zijn er opties om dat wachtwoord te resetten.

De afgelopen weken zijn er heel wat nieuwe functies in WhatsApp toegevoegd. Woensdag maakte WhatsApp de verdwijnende foto's beschikbaar, je kan foto's verzenden in hogere kwaliteit, WhatsApp kreeg een nieuw archief voor chats, groepsvideogesprekken werken beter en de langverwachte multi-device-functie is beschikbaar. Die laatste laat je toe om WhatsApp op vijf verschillende apparaten te gebruiken. Op dit moment test WhatsApp de encryptie voor lokale back-ups met een kleine testgroep. De feature is nog niet beschikbaar in de stabiele versie van WhatsApp of in de bèta.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties