WhatsApp werkt aan chat-synchronisatie tussen iOS en Android

WhatsApp werkt aan chat-synchronisatie tussen iOS en Android

WhatsApp synchroniseren

Er zijn een aantal tools en workarounds die claimen je chats te kunnen overzetten van iOS naar Android en andersom. Toch is de realiteit vaak anders en vertrouwt niet iedereen zijn of haar WhatsApp-back-ups aan dit soort tools toe. WaBetaInfo laat nu weten dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om je gesprekken op beide platformen te kunnen gebruiken.

Volgens de bron is het voor WhatsApp een grote klus om dit mogelijk te maken. Tot nu toe werkt WhatsApp nog maar op één apparaat, alhoewel ondersteuning van het gebruik van één telefoonnummer op verschillende telefoons onderweg is. Zodra deze functie klaar is, kan het gebruik van je chats op iOS en Android ook geïmplementeerd worden.

We weten als dat WhatsApp werkt aan de koppeling met vier apparaten. Je zal dus je gespreksgeschiedenis straks dus ook tussen vier apparaten kunnen synchroniseren, en tegelijkertijd kunnen gebruiken.

WhatsApp synchroniseren

Omdat er soms heel veel data is om te synchroniseren, vraagt WhatsApp je om dit via een actieve wifi-verbinding te doen. Het zou anders teveel kunnen vergen van je databundel.

WhatsApp synchroniseren

Zodra WhatsApp de chatgeschiedenis veilig naar het tweede apparaat heeft gekopieerd, is het mogelijk om je account op dat apparaat te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat elk bericht op al je gekoppelde en gesynchroniseerde apparaten wordt afgeleverd, dus dat zijn extra notificaties. Als je een apparaat gebruikt of verwijdert, verandert tevens je coderingssleutel.

De functie is nog in ontwikkeling en het is niet bekend wanneer we deze chat-synchronisatie in WhatsApp kunnen verwachten. Zou jij WhatsApp op meerdere apparaten willen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties