Groei WhatsApp lijkt te zijn gestopt

Groei WhatsApp lijkt te zijn gestopt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat de groei van WhatsApp stagneert of zelfs helemaal stopt. Dat blijkt uit cijfers over het aantal maandelijkse gebruikers die het bedrijf via Twitter deelt. Die cijfers komen overeen met de aantallen die WhatApp vorig jaar deelde.

Groei WhatsApp stagneert

Het bedrijf geeft op Twitter aan dat er nu wereldwijd twee miljard gebruikers van de chatapp gebruik maken. Vorig jaar rond deze tijd bracht WhatsApp exact hetzelfde aantal gebruikers voor zijn app naar buiten. Hieruit kun je opmaken dat de chatapp niet meer groeit, of dat de groei in gebruikers is gestopt. Dat zou dan voor het eerst in de geschiedenis van WhatsApp zijn.

Gerelateerde artikelen

Miljarden appjes per dag

De twee miljard gebruikers van WhatsApp versturen per dag 100 miljard berichten en bellen meer dan een miljard keer met elkaar. Dat aantal berichten werd eind vorig jaar ook al eens genoemd.

WhatsApp bestaat dit jaar 12 jaar en begint dit jaar al met commotie omtrent zijn nieuwe privacyregels en probeert onder andere de privacyzorgen van gebruikers weg te nemen met stories in de app. Ben je op zoek naar een alternatief voor WhatsApp? Check dan onze grote vergelijking tussen meerdere chat-apps, en ook ons interview met de nieuwe Nederlandse community '#Duidelijksignaal' en met een beveiligingsexpert van ESET Nederland over chat-apps.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Via: Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk