WhatsApp laat je nu een groep of persoon stil zetten zonder tijdslimiet

WhatsApp laat je nu een groep of persoon stil zetten zonder tijdslimiet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp Beta

Wil je even een tijdlang een bepaalde discussie in WhatsApp liever niet volgen, dan kan je in dat gesprek de meldingen een tijdlang uitzetten. Het was alleen nog niet mogelijk om zo'n groepsgesprek of een gesprek met één persoon volledig stil te zetten voor een onbepaalde tijd. Dat werkte tot voor kort voor 8 uur, een week of een jaar.

In de laatste versie van WhatsApp Beta (versie 2.20.201.10) is het nu mogelijk geworden om bij het muten van zo'n gesprek de optie 'Altijd' aan te duiden. De optie om een groepsgesprek of een gesprek met één contact voor een jaar lang te dempen, is daarmee verdwenen.

Opslag beheren

Dat is niet de enige nieuwigheid die de laatste bètaversie meebrengt. Weet je nog hoe WhatsApp een tijdlang experimenteerde met een nieuw menu waarin je het opslaggebruik van de app kan beheren? Die functie is vanaf nu beschikbaar in de Beta. Ga naar 'Instellingen' > 'Opslag- en datagebruik' en 'Opslag beheren' om het menu te vinden. Je ziet daarin in een oogopslag alle chats en de hoeveelheid ruimte die ze innemen op je apparaat. Daarnaast die je ook de grootste mediabestanden en doorgestuurde media, zodat je ze in één klap kan verwijderen om ruimte vrij te maken.

Ik kreeg het nieuwe menu voor opslagbeheer alvast te zien in WhatsApp met daarbij de hoeveelheid opslag die elk gesprek in beslag neemt, maar de app toont me niet welke mediabestanden het grootst zijn. Zie jij het nieuwe functie alvast in de bètaversie van WhatsApp? Je kan je via deze link inschrijven voor de bètaversie. Het is nog niet bekend wanneer deze functies naar de stabiele versie komen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk