WhatsApp wil screenshots blokkeren van foto's met Eenmalige weergave

WhatsApp wil screenshots blokkeren van foto's met Eenmalige weergave

Je kan binnenkort in WhatsApp geen screenshots meer maken van foto's of die bedoeld zijn voor Eenmalige weergave. De ontwikkelaars werken aan een manier om het maken van screenshots te blokkeren.

WhatsApp Eenmalige weergave

WhatsApp bracht vorig jaar zijn foto's en video's voor Eenmalige weergave uit. Nadat je zo'n beeld hebt bekeken, kan je hem later niet meer zien. Tenzij je natuurlijk een screenshot hebt genomen. WhatsApp gaat het maken van screenshots van zulke beelden blokkeren, dat heeft het betrouwbare WABetaInfo ontdekt in de code van versie 2.22.18.16 van de app.

Net als in bankapps krijgen gebruikers in een melding te zien dat het maken van screenshots niet mogelijk is in de app. Je kan wel nog screenshots maken van andere zaken in WhatsApp. Zodra de functie beschikbaar is, krijgen bèta-gebruikers een pop-up-melding te zien die hen verteld over de verbeterde media voor Eenmalige weergave.

Toch kan je stellen dat WhatsApp nog een stapje verder zou kunnen gaan. Snapchat-gebruikers krijgen bijvoorbeeld een melding wanneer iemand een screenshot probeert te nemen van een foto. Verder kan je de Eenmalige weergave nog steeds makkelijk omzeilen als je bijvoorbeeld met een tweede telefoon of tablet een foto maakt zodra de content verschijnt. Het is niet bekend wanneer de update beschikbaar is voor bèta-testers van WhatsApp.

WhatsApp wil screenshots blokkeren van foto's met Eenmalige weergave
Screenshot waarin WhatsApp de verbetering wil uitleggen aan gebruikers

Meer WhatsApp-nieuws

Deze week raakte ook bekend dat je op WhatsApp binnenkort verwijderde berichten kan herstellen. Verder werkt de Windows-app nu zonder dat een verbinding met je telefoon vereist is. Interessant is ook dat er vier nieuwe privacyfuncties onderweg zijn en WhatsApp laat je sinds kort ook app'jes verwijderen voor een hele groep.

Overweeg jij om de berichten voor Eenmalige weergave te gebruiken zodra WhatsApp het maken van screenshots gaat blokkeren? Misschien vind je de functie niet interessant, of maak je je zorgen om alternatieve manieren waarmee ontvangers zulke beelden toch kunnen bewaren. Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties