Verdwijnende foto's en video's zijn nu beschikbaar in WhatsApp Beta, zo werkt het

Verdwijnende foto's en video's zijn nu beschikbaar in WhatsApp Beta, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft nu een nieuwe functie die je foto's en video's laat versturen die automatisch weer verdwijnen. De ontvanger kan ze eenmaal bekijken, en zodra hij of zij het scherm verlaat, zijn ze weer weg.

Foto's en video's eenmalig bekijken

Sinds vorig jaar kun je in WhatsApp je berichten een vervaldatum geven. Je kan daarmee de berichten in een gesprek automatisch laten verwijderen na zeven dagen. Sinds die tijd werkte moederbedrijf Facebook aan eenzelfde functie voor foto's en video's die in gesprekken worden verstuurd en die functie wordt nu uitgerold, meldt WABetaInfo.

Mark Zuckerberg noemt de functie View Once en de ontvanger van de foto's en video's kan ze maar één keer bekijken voordat ze uit de chat verdwijnen. Dat moet voor meer privacy zorgen. Iets vergelijkbaars is ook al aanwezig in de privéberichten van Instagram, en daar heet de functie Eenmalig bekijken. De functie is inmiddels op de redactie aanbelandt in versie 2.21.14.3 van WhatsApp Beta en via onderstaande stappen stel je de functie in:

  1. Open WhatsApp
  2. Open een chat en tik op de paperclip en dan op Camera of Galerij om een foto of video aan het gesprek toe te voegen
  3. Tik in het vak onder in het vak Onderschrift toevoegen op het icoontje met de '1' in het midden
  4. Je foto of video is nu ingesteld voor eenmalige weergave en de ontvanger kan de foto of video maar een keer bekijken
Verdwijnende foto's en video's zijn nu beschikbaar in WhatsApp Beta, zo werkt het

Meer privacy?

De functie zorgt niet meteen voor meer privacy want je kan nog steeds screenshots maken van de foto of video die ingesteld is op eenmalige weergave. Het gaat dus om een vals gevoel van veiligheid, en hopelijk gaat WhatsApp in een toekomstige update de mogelijkheid om screenshots te maken verhinderen. Een andere optie is de verzender informeren als de ontvanger een screenshot neemt.

Zie jij de nieuwe functie al in WhatsApp? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Meer handige WhatsApp-tips 

Wil je nog meer handige WhatsApp-tips lezen? Je leest hier hoe je foto’s uit WhatsApp-gesprekken verbergt in de galerij van je telefoon. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk