WhatsApp rolt nieuwe Archief uit voor chats, zo werkt het

WhatsApp rolt nieuwe Archief uit voor chats, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In WhatsApp kunnen een deel van de bèta-gebruikers al werken met het nieuwe Archief voor gesprekken. Alle conversaties die je archiveert, blijven automatisch gedempt, ook wanneer nieuwe berichten binnenkomen.

WhatsApp's nieuwe Archief

WhatsApp komt al langer met de mogelijkheid om oude gesprekken te archiveren. Zo verwijder je ze uit je chatlijst en zet je orde op zaken in je berichten-app. In WhatsApp Bèta met versie 2.21.11.1 heeft de dienst nu een nieuwe werking van het Archief uitgerold naar gebruikers, aldus WABetaInfo.

Het nieuwe Archief haalt gesprekken uit je chatlijst. Bij nieuwe berichten ontvang je geen melding en de chat blijft in het Archief. Het oude Archief van WhatsApp bracht een gesprek automatisch weer in de gesprekslijst als je nieuwe berichten ontving. Wie dat oude Archief gewend was, kan die werking opnieuw activeren door een aanpassing in de instellingen van WhatsApp. Ga naar Instellingen > Chats > Gearchiveerde chats. Daar zet je Chats gearchiveerd houden uit.

WhatsApp rolt nieuwe Archief uit voor chats, zo werkt het

Het welkomstbericht in het nieuwe Archief

Chats archiveren

Als je een gesprek in WhatsApp selecteert, dan kan je het archiveren door op het icoontje te tikken met het pijltje dat omlaag wijst. Zodra je minstens één gesprek hebt gearchiveerd, dan zie je ook de optie 'Gearchiveerd' bovenaan je app en van daar uit kan je alle gearchiveerde gesprekken terugvinden.

WhatsApp rolt nieuwe Archief uit voor chats, zo werkt het

De instelling 'Chats gearchiveerd houden'

Het nieuwe Archief en de optie 'Chats gearchiveerd houden' is nog niet voor iedereen die WhatsApp Bèta gebruikt zichtbaar. Op een van onze toestellen trad de functie pas in werking nadat een gesprek gearchiveerd werd. Het is niet bekend wanneer de functie uitrolt naar de stabiele versie van WhatsApp. Zie jij de feature al op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk