WhatsApp introduceert betaalfunctie in India

WhatsApp introduceert betaalfunctie in India

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Contactloos betalen is inmiddels op vele manieren mogelijk, met je betaalpas, mobiele telefoon of wearable. Er zijn ook vele apps en smartphonefabrikanten die zo'n betaalmogelijkheid hebben, zoals Samsung, Google en de chatapp WeChat. WhatsApp werkt hier ook aan en rolt een betaalfunctie in zijn chatapp uit in India.

Gerelateerde artikelen

Betalen met WhatsApp

Contactloos betalen met de smartphone is in Nederland ontzettend populair, zo bleek uit dit onderzoek en onze AW Poll erover. De meesten van ons gebruiken dus de mobiel bankieren-app om aan de kassa contactloos te betalen. Je houdt simpelweg je telefoon tegen de betaalterminal en de betaling is zo gedaan. Op deze manier heb je geen pasjes of contant geld meer nodig.

In Azië wordt hier voornamelijk de chatapp WeChat voor gebruikt. Deze app ken je misschien niet, maar in China zelf kan je er niet omheen. Het is er niet alleen de belangrijkste berichtendienst, maar ook een zeer populaire app voor contactloze betalingen en voor andere dubieuze doeleinden. WhatsApp heeft nu ook een betaalfunctie in zijn chatapp en inwoners van India kunnen er als eerste mee aan de slag. Zij zien namelijk een nieuw icoontje in de invoerbalk in een gesprek met een valutasymbool.

Betaalknop in WhatsApp

Betaalknop in WhatsApp

Deze knop is nu beschikbaar voor Indiase gebruikers die versie 2.21.17 van WhatsApp bèta voor Android hebben geïnstalleerd. Mogelijk wordt Brazilië het volgende land dat dezelfde knop voor hun valuta in WhatsApp te zien krijgt. Deze WhatsApp-gebruikers kunnen dus via de chatapp betalingen doen in winkels.

De knop is volgens WABetaInfo ook in ontwikkeling op WhatsApp voor iOS en zal beschikbaar zijn in een toekomstige update. Wanneer de betaalfunctie naar Nederland en België komt, is niet bekend. Zou jij willen betalen met WhatsApp? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

WhatsApp-tips

WhatsApp kan na verloop van tijd een groot deel van het opslaggeheugen op je telefoon in beslag nemen. Dat betekent dat er minder ruimte over is voor andere bestanden zoals je foto's en video's. Gelukkig kan je heel makkelijk zien hoeveelheid ruimte wordt ingenomen op je apparaat door WhatsApp en WhatsApp-bestanden. We helpen je deze problemen op te lossen met de volgende tips.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk