WhatsApp bereikt mijlpaal: 1 miljard gebruikers per dag

WhatsApp bereikt mijlpaal: 1 miljard gebruikers per dag

WhatsApp breekt records

WhatsApp doet het erg goed en laat dat ook weten op hun blog. Het is verbazingwekkend om te zien dat de messenger het in 17 maanden van 1 miljard actieve gebruikers per maand heeft geschopt naar hetzelfde aantal maar dan per dag.

Er wordt volgens WhatsApp dagelijks ontzettend veel gebruikt gemaakt van de messenger en in het plaatje hieronder is te zien wat ze daarmee precies bedoelen. Er zijn dus 1 miljard actieve gebruikers per dag en 1,3 miljard actieve gebruikers per maand. Daarnaast worden er dagelijks 55 miljard berichten, 4,5 miljard foto's en 1 miljard video's verstuurd. Dit alles wordt ondersteund in 60 talen. Deze aantallen zijn 'big' en zullen momenteel gevierd worden op het kantoor van WhatsApp.

Vorige week bleek uit onderzoek dat 9,6 miljoen Nederlanders dagelijks WhatsApp gebruiken om te chatten en 11,3 miljoen Nederlanders gebruikt de app wekelijks. Van 17.134.322 geregistreerde inwoners in Nederland aantal hebben 12,1 miljoen Nederlanders WhatsApp op hun telefoon geïnstalleerd

Ondertussen doen moederbedrijf Facebook en dochteronderneming Instagram het ook goed. Facebook zag hun aantal dagelijkse gebruikers met 17% groeien naar 1,32 miljard en het aantal maandelijkse gebruikers naar 2 miljard. Instagram heeft inmiddels meer dan 700 miljoen gebruikers, waarvan 250 miljoen Instagram Stories gebruikt. Snapchat heeft in totaal 166 miljoen gebruikers.

De toekomst

Dat WhatsApp zoveel gebruikers heeft, wil niet zeggen dat de messenger de top heeft bereikt. Er staat nog genoeg op het wensenlijstje van gebruikers, zoals het afspelen van YouTube-video's binnen de app, het intrekken van berichten en het snel schakelen tussen spraak- en video-oproepen. WhatsApp meldt in ieder geval dat ze meer functies en verbeteringen op het gebied van beveiliging en prestaties in petto hebben.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties