WhatsApp wordt dagelijks door 9,6 miljoen Nederlanders gebruikt

WhatsApp wordt dagelijks door 9,6 miljoen Nederlanders gebruikt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is populair

Zo'n 9,6 miljoen Nederlanders gebruikt dagelijks WhatsApp om berichtjes te versturen. Dit blijk uit een onderzoek dat in opdracht van Telecompaper is uitgevoerd.

De bevolkingsteller van het CBS staat momenteel op 17.134.322 geregistreerde inwoners in Nederland (geschat aantal). Van dit aantal hebben 12,1 miljoen Nederlanders WhatsApp op hun telefoon geïnstalleerd (iOS, Android, Windows, overige). Daarvan gebruiken dus 9,6 miljoen Nederlanders dagelijks deze messenger om app'jes te versturen en 11,3 miljoen Nederlanders gebruikt de app wekelijks. Ter vergelijking, Snapchat wordt dagelijks door 2,1 miljoen Nederlanders gebruikt.

Bellen met WhatsApp wordt gemiddeld 17 minuten per week gedaan. Dit aantal is gelijkgebleven en kan verklaard worden door de nieuwe 'unlimited'-belbundels, waar geen limiet in belminuten aan hangt.

Zo'n 90% van de smartphone-bezitters heeft WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd, dit komt neer op 12, 1 miljoen Nederlanders. Daarbij is er bijna geen verschil meer op te merken in categorieën als ouderen versus jongeren, mannen versus vrouwen of hoog versus laag-opgeleiden. De messenger kan in Nederland als gemeengoed beschouwt worden.

Snapchat groeit

Het gebruik van Snapchat groeit volgens het onderzoek voornamelijk onder vrouwen. 2,1 miljoen Nederlanders gebruiken deze app dagelijks. Dat is 60% van de 3,5 miljoen Nederlanders die de app geïnstalleerd hebben. Vooral jongeren gebruiken Snapchat: 83% van de 12-19 jarigen heeft de app gedownload, tegenover 5 procent van de 50-plussers.

Snapchat is groeit momenteel weer, vooral onder vrouwen. In januari 2015 had 17% van de mannen en vrouwen Snapchat op zijn of haar smartphone staan, en in juni 2017 is dit gestegen tot 25% van de mannen en 30 procent van de vrouwen.

Facebook en Pinterest

Zo'n 7,1 miljoen Nederlanders checkt dagelijks zijn of haar Facebook-tijdlijn. Dat is 77% van de 9,2 miljoen Nederlanders die de app geïnstalleerd hebben op hun smartphone. Pinterest, het sociale netwerk met digitale prikborden groeit ook. Deze app is geïnstalleerd op 2,2 miljoen smartphones. De app wordt voornamelijk gebruikt door vrouwen, zo'n 28% van de vrouwen heeft de app geïnstalleerd, tegenover 6% van de mannen.

Telefoon versus smartphone

Van alle Nederlanders tussen de 12 en de 80 jaar heeft 90% een smartphone. Dit percentage lag 2,5 jaar geleden nog op 81%. Zo'n 10% heeft dus nog een zogenaamde 'dumbphone' zoals de nieuw uitgebrachte Nokia 3310, een telefoon waarmee alleen mee gebeld kan worden.

Pinterest

Pinterest

Pinterest is een social media platform, waarmee je allerlei foto's kunt pinnen op digitale prikborden. Zo kun je eigen prikborden maken, maar ook andere mensen en hu ..
Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk