WhatsApp polls: dit is de eerste screenshot van de functie

WhatsApp polls: dit is de eerste screenshot van de functie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie die het mogelijk maakt om polls toe te voegen aan een chat. Dankzij deze enquêtes kun je snel een antwoord krijgen op een vraag. Hoe zo'n poll er in WhatsApp uitziet, zie je hier.

WhatsApp polls

In maart zagen we al hoe het scherm waarin je de vraag invoert, eruit ziet. Nu volgt een screenshot (via WABetaInfo) van de daadwerkelijke enquête die je straks in groepsgesprekken in WhatsApp kunt toevoegen. Je kan via deze optie dan een vraag stellen met meerdere mogelijke antwoorden. Zo kom je snel achter de mening van groepsleden over een bepaald onderwerp.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Dit is de screenshot waar het om gaat, en die is afkomstig uit de iOS-versie van WhatsApp Beta (22.9.0.70). Je ziet de vraag en daaronder de mogelijke opties om uit te kiezen. Zodra je een daarvan hebt aangevinkt, tik je op stemmen om de stem te versturen. De deelnemers in de chat kunnen dan zien voor welke keuze je hebt gekozen. De poll, inclusief vraag en antwoorden, zijn end-to-end versleuteld zijn, zodat niemand de inhoud ervan kan zien, zelfs WhatsApp niet. Alleen de deelnemers in de groep kunnen de poll zien.

WhatsApp polls: dit is de eerste screenshot van de functie

Wanneer komt de poll naar WhatsApp?

De functie is nog in ontwikkeling in de bètaversie van WhatsApp, en het is nog steeds niet mogelijk om polls te maken en te verzenden. Zodra WhatsApp klaar is met testen, zal de functie uitgerold worden naar de stabiele versie. Op de redactie zien we de functie ook nog niet in WhatsApp Beta. Je kan in Telegram overigens al sinds 2018 polls toevoegen, en Twitter heeft ook een soortgelijke functie. WhatsApp kondigde vorige week de emoji-reacties en Community's officieel aan. In dit artikel kom je erachter wat je met beide functies kan doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Handige WhatsApp-tips op Androidworld

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk