WhatsApp krijgt polls en zo komen ze eruit te zien

WhatsApp krijgt polls en zo komen ze eruit te zien

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft de afgelopen maanden verschillende nieuwe functies getest om zo toch nog in de buurt van de opties die Telegram biedt te komen. Eén van die functies is de poll. Van deze polls zijn nu afbeeldingen opgedoken.

WhatsApp krijgt polls

WhatsApp werkt hard aan het bieden van extra mogelijkheden in de chatapp. Zo zagen we onlangs deze handige voorbeeldweergave van afbeeldingen of video's dia als document worden verstuurd. Daarnaast kreeg de chatapp een nieuw design gekregen voor groepsbellen, waardoor je veel beter kunt zien wie er aan het woord is. Nu werkt WhatsApp aan een nieuwe functie waarmee je polls in groepschats kunt maken om snel achter de mening van groepsleden over een bepaald onderwerp te komen, zo ontdekte WABetainfo.

Gerelateerde artikelen

In een screenshot kunnen we zien hoe de functie in WhatsApp mogelijk gaat werken. Je zal uiteraard eerst de poll-vraag moeten invoeren. Op het volgende scherm zal je dan waarschijnlijk opties of keuzes kunnen ingeven waarop groepsleden kunnen stemmen. De poll zal je vervolgens in de groep kunnen delen, waarna de groepsleden hun stem kunnen geven.

WhatsApp krijgt polls en zo komen ze eruit te zien

Wanneer komt de poll naar WhatsApp?

De poll-functie is nog maar net in ontwikkeling en is dus nog niet in WhatsApp te vinden. Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt, maar ze zal allereerst voor bètagebruikers van de chatapp beschikbaar zijn. WABetaInfo kan al wel vertellen dat de polls alleen beschikbaar zullen zijn in WhatsApp-groepen en end-to-end versleuteld zijn. Je kan in Telegram al sinds 2018 polls toevoegen, dus WhatsApp loopt in dat opzicht opnieuw een aantal jaren achter.

Handige WhatsApp-tips op Androidworld
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk