WhatsApp heeft nu een picture-in-picture-modus voor Facebook- en Instagram-video's

WhatsApp heeft nu een picture-in-picture-modus voor Facebook- en Instagram-video's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp picture-in-picture

In mei dook het eerste bericht over het bestaan van de mogelijkheid op, en in augustus werden we getrakteerd op screenschots ervan: een picture-in-picture-modus voor video's van YouTube of Instagram. De mogelijkheid is nu beschikbaar in versie 2.18.301 van de bètaversie van WhatsApp.

Je kan nu dus YouTube- en Instagram-video's verkleind weergeven in de messenger. Voorheen kon je natuurlijk ook wel al een video van YouTube en Instagram delen in WhatsApp maar toen werd de link weergegeven. Om de video te bekijken werd je omgeleid naar de YouTube- of Instagram-app. Dat is nu dus verleden tijd. Filmpjes bekijken we gewoon in WhatsApp. Hiervoor deel je vanuit YouTube (met de deelknop) of Instagram (via het menu rechtsboven) een video met WhatsApp. Zie ook de screenshots hieronder:

De ontvanger kan nu het filmpje in WhatsApp bekijken of alsnog op de link klikken om omgeleid te worden naar de YouTube- of Instagram-app. De PIP is te herkennen aan een afspeel-symbooltje in de preview zoals je hieronder kunt zien. Als je hier op klikt, zal de video in de picture-in-picture-modus worden weergegeven in WhatsApp. Het schermpje in WhatsApp kan gewoon verplaatst worden, zodat je het invoerveld bijvoorbeeld vrij kunt houden om berichten te typen. Op deze manier kun je gezamenlijk de video bekijken en gewoon verder chatten.

WhatsApp PIP

Beschikbaarheid

Begin mei rolde deze functie uit naar iOS-gebruikers en nu is de Android-versie van WhatsApp aan de beurt. Als je ook alvast nieuwe functies uit wilt proberen voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn, kun je bètatester worden. Hoe je dat doet lees je in ons artikel hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk