WhatsApp laat je nu persoonlijke gegevens verbergen voor bepaalde contacten

WhatsApp laat je nu persoonlijke gegevens verbergen voor bepaalde contacten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp introduceert een nieuwe instelling voor privacybeheer. Met deze instelling kun je je profielfoto, 'Over', 'Laatst gezien' en Status verbergen voor bepaalde contactpersonen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

WhatsApp 'Laatst gezien' verbergen

Deze nieuwe optie werd vorig jaar al beschikbaar gesteld voor bètatesters, maar WhatsApp brengt ze nu pas naar de stabiele versie van de app. Dat betekent dat nu iedereen de nieuwe privacyinstellingen kan gebruiken. De nieuwe instelling kan gebruikt worden om je 'Status', 'Profielfoto' en 'Info' en 'Laatst gezien' te verbergen voor bepaalde contacten. Je kan het zien als een zwarte lijst. Alle personen op die lijst kunnen die details niet zien, terwijl deze informatie wel zichtbaar blijft voor de rest van je contacten.

WhatsApp laat je nu persoonlijke gegevens verbergen voor bepaalde contacten

Voorheen kon je 'Laatst gezien', 'Profielfoto' en 'Info' instellen op 'Iedereen', 'Mijn contacten' of 'Niemand'. Nu kan je dus ook kiezen om de gegevens te verbergen voor bepaalde contacten. Dit zijn de privacyinstellingen waar je uit kunt kiezen.

  • Iedereen: Je profielfoto, info, status of functie Laatst gezien zijn beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers.
  • Mijn contacten: Je profielfoto, info, status of functie Laatst gezien zijn beschikbaar voor al je contacten in je adresboek.
  • Mijn contacten, behalve: Je profielfoto, info, status of functie Laatst gezien zijn beschikbaar voor al je contacten in je adresboek, behalve de contacten die je uitsluit.
  • Niemand: Je profielfoto, info, status of functie Laatst gezien zijn voor niemand beschikbaar.

Met de privacyinstellingen in WhatsApp bepaal je zelf wie je 'Status', 'Profielfoto', 'Info' en 'Laatst gezien' kan zien.

Gerelateerde artikelen

Je privacyinstellingen wijzigen

Je kan deze privacyinstellingen op je Androidtelefoon terugvinden via onderstaande stappen:

  1. Druk in WhatsApp rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  2. Kies Instellingen
  3. Druk op Account
  4. Tik op Privacy en kijk onder Wie kan mijn gegevens zien

Nu geef je bij je 'Status', 'Profielfoto', 'Info' en 'Laatst gezien' aan wie je gegevens mag bekijken. Bij Status is de optie Iedereen overigens niet mogelijk.

WhatsApp laat je nu persoonlijke gegevens verbergen voor bepaalde contacten

Meer WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast drie van de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk