WhatsApp past privacybeleid weer aan: dit gaat er veranderen

WhatsApp past privacybeleid weer aan: dit gaat er veranderen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp gaat zijn privacybeleid aanpassen en gebruikers worden hiervan op de hoogte gesteld via een melding in de app. Dit gaat er veranderen.

WhatsApp past privacybeleid aan

WhatsApp past zijn privacybeleid aan als gevolg van een enorme boete die het eerder dit jaar kreeg. Die boete bedroeg 225 miljoen euro en kreeg WhatsApp opgelegd van de Ierse privacywaakhond. Volgens deze privacywaakhond was WhatsApp niet transparant genoeg over de manier waarop het data verzamelt van zijn gebruikers. De privacywaakhond was ook kritisch over data van mensen die geen WhatsApp hebben, en over data die tussen WhatsApp en Facebook uitgewisseld werden.

WhatsApp heeft al aangegeven in beroep te gaan tegen de boete, maar past zijn privacybeleid in Europa aan om te kunnen voldoen aan de Europese privacywetgeving, meldt de BBC. In feite verandert er weinig aan het beleid zelf, maar voegt WhatsApp extra informatie toe om "onze werkwijze van meer detail te voorzien". Deze informatie is te zien in een melding en zal dieper ingaan op de manier waarop het bedrijf data van mensen verzamelt, en waarvoor die gegevens gebruikt worden. Daarnaast zijn er details in de melding te zien over waarom gegevens wordt bewaard en wanneer ze verwijderd worden.

Gerelateerde artikelen

Wat moet jij doen?

WhatsApp heeft aangegeven dat er geen wijzigingen in de werkwijze of contractuele overeenkomsten met gebruikers zijn: "Gebruikers hoeven nergens mee in te stemmen of actie te ondernemen om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken."

Het bedrijf benadrukt nog dat de berichten van zijn chatdienst end-to-end versleuteld zijn wen blijven. Dat betekent dat berichten alleen kunnen worden gelezen door de afzender en ontvanger.

Meer weten over privacy?

Dit jaar was er een privacythemaweek op Androidworld. Er kwamen in die week veel open-source apps aan bod, maar ook interviews, opinie- en tip-artikelen, vaste rubrieken en de AW Hangout stonden in het teken van dit actuele onderwerp. In dit artikel vind je alle informatie op een rijtje.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk