WhatsApp-tip: hier kun je de opslagruimte per chat beheren

WhatsApp-tip: hier kun je de opslagruimte per chat beheren

WhatsApp en opslag

WhatsApp wordt dagelijks gebruikt om foto's, audio- en videobestanden en gif'jes te versturen. Helaas vergt dit wel veel opslagruimte op je telefoon waardoor het opslaan van foto's of installeren van nieuwe apps soms niet meer mogelijk is (melding: geheugen vol). Dan kun je apps en foto's handmatig verwijderen, maar in veel gevallen is het handig om een chat in WhatsApp of onderdelen ervan te verwijderen. Vaak heb je je opslagprobleem hier snel mee opgelost.

We leggen hieronder uit hoe je in WhatsApp kunt zien hoeveel elk WhatsApp-gesprek aan opslagruimte op je telefoon in beslag neemt en hoe je dit (deels) kunt opschonen.

Stappenplan

Volg de onderstaande stappen in de WhatsApp-app om bij de opslaggegevens te komen.

> Open het menu via de drie puntjes rechtsboven in WhatsApp

> Tik op 'Instellingen'

> Tik op 'Data- en opslaggebruik'

> Tik op 'Opslag in gebruik'

Vervolgens zie je een lijst van al je chats in WhatsApp met ernaast het aantal MB's dat het gesprek aan opslagruimte op je telefoon inneemt.

WhatsApp en opslag

Het bovenste gesprek neemt het meeste opslaggeheugen in dus je kan ervoor kiezen op deze (deels) te verwijderen. Tik op een gesprek naar keuze om in detail te bekijken wat er allemaal verstuurd is.

WhatsApp en opslag

Vaak nemen de verstuurde foto's en video's het meeste geheugen in. Deze kun je eventueel verwijderen. Tik rechtsonder op 'Berichten beheren' om alles of bijvoorbeeld alleen de video's in het gesprek te verwijderen.

WhatsApp en opslag

Op deze manier kun je, in het geval van ruimtegebrek, regelmatig in WhatsApp-chats kijken en per categorie bepalen of de inhoud verwijderd mag worden of juist moet blijven staan op jouw telefoon.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties