WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf januari 2021 niet meer

WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf januari 2021 niet meer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gebruik je WhatsApp op een oudere Androidtelefoon? In dit artikel lees je welke Android-versies straks niet meer door WhatsApp worden ondersteund.

WhatsApp op oudere Androidtelefoons

WhatsApp is voor velen de belangrijkste app op de telefoon. Appen is zelfs een werkwoord geworden en dat geeft wel aan hoe vaak we deze messenger gebruiken om in contact te blijven met vrienden of familie. Helaas kan WhatsApp niet alle oude versies en telefoons blijven ondersteunen en vanaf 1 januari volgend jaar zijn er weer wat wijzigingen doorgevoerd. Dat betekent dus dat je WhatsApp niet meer op een aantal oudere smartphones kunt gebruiken of dat sommige functies op deze telefoons niet meer werken.

Welke telefoons werken straks niet meer met WhatsApp?

Als jouw Android op Androidversie 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) of lager draait, stopt voor jou per 1 januari 2021 de WhatsApp-ondersteuning. iPhone-eigenaren moeten een iPhone hebben die tenminste draait op iOS 9. Telefoons als de LG Optimus 3D, de HTC Sensation, de Sony Xperia Arc, iPhone 3GS en de iPhone 4 vallen dus vanaf volgend jaar buiten de boot.

WhatsApp ondersteunt deze telefoons vanaf januari 2021 niet meer

LG Optimus 3D uit 2011

Wat kun je doen?

Voor de telefoons die op bovenstaande software draaien, zal WhatsApp de ontwikkeling van zijn app stilleggen. Het is dus mogelijk dat sommige functies niet meer werken. Nieuwe functies zullen uiteraard ook niet te gebruiken zijn. Je kunt er ook geen nieuwe accounts meer aanmaken of bestaande accounts opnieuw verifiëren. De messenger verwijderen en opnieuw installeren zal dus voor problemen zorgen.

Heb je zo'n oudere telefoon of wil je met iemand appen die zo'n telefoon heeft, dan kun je het apparaat updaten naar een nieuwere versie. Als dat niet mogelijk is, dan is het misschien een idee om naar een nieuwe telefoon te kijken. Android 4.0.3 is in 2011 door Google aangekondigd. Telefoons die draaien op deze versie zijn dus ook minstens zo oud. Niet alleen WhatsApp kan dan een reden zijn om een nieuwe telefoon aan te schaffen, ook de beveiliging van deze oude telefoons is allang niet meer op orde. Zoek je een nieuwe telefoon? Kijk dan eens naar onze koopgidsen en onze koopwijzer.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk