WhatsApp nu op maximaal 5 apparaten tegelijk, zo werkt het

WhatsApp nu op maximaal 5 apparaten tegelijk, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft zijn langverwachte multi-device-functie uitgerold in bèta. Je kan de berichtendienst naast je telefoon nog met vier andere apparaten verbinden. Daarbij blijft end-to-end-encryptie werken, ook bij oproepen. WhatsApp test het voorlopig bij een kleine groep bètagebruikers.

Multi-device-ondersteuning

Het was een lange aanloop, maar WhatsApp kan nu volledig functioneren op meer apparaten tegelijk, dat heeft de berichtendienst bekend gemaakt. Naast je telefoon kan je nog tot vier andere apparaten verbinden, en het kan daarbij gaan om tablets, laptops of pc's.

Het was al eerder mogelijk om een extra apparaat te verbinden, maar daarbij moest het wel in continue verbinding blijven met je telefoon. Vaak raakte je dan de verbinding kwijt of werkte de app trager. Nu kunnen de losse apparaten zelfstandig werken in combinatie met de berichtendienst, en het werkt ook een stuk sneller.

En-to-end-encryptie

Op dit moment werkt de functie slechts voor gebruikers van de bèta van WhatsApp, maar slechts voor een kleine testgroep. WhatsApp zegt al wel dat het de functie later naar meer bètagebruikers wil uitrollen, en het zal ook als een opt-in- mogelijkheid verschijnen voor gebruikers van de stabiele versie van WhatsApp.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Zo werkte WhatsApp vroeger met extra apparaten

Zo werkte WhatsApp vroeger met extra apparaten

Zo werkt de multi-device-functie

Zo werkt de multi-device-functie

De uitdaging van meerdere apparaten tegelijk met WhatsApp te laten verbinden, bestond er bij de ontwikkelaars uit om de end-to-end-encryptie in stand te houden. Je pc of laptop kan bij het versturen van berichten of het bellen, nu zelf de beveiligingssleutel tussen jou en je gesprekspartner controleren, en dat moet dus niet langer via je smartphone gebeuren. Dat stelt die appraten in staat om los van je telefoon te blijven werken. Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar de architectuur van WhatsApp werd ervoor aangepast.

Beperkingen

Toch zijn er ook nog beperkingen, het meest opvallende dat je nog steeds maar één telefoon tegelijk kan verbinden. Dat is meteen voor wie meerdere telefoons naast elkaar gebruikt een groot minpunt. Daarnaast verliezen je andere apparaten nog altijd de verbinding met WhatsApp als de app voor langer dan 14 dagen niet werkt op je smartphone.

Gerelateerde artikelen

Het is nog niet bekend wanneer de functie precies voor meer bètagebruikers toegankelijk wordt, en hier op de redactie kunnen we de feature nog niet uitproberen. WhatsApp zegt alleen dat het in de komende maanden meer testers toelaat. Wat denk jij van de multi-device-functie? Werkt het voor jou? Ben je teleurgesteld dat je niet meerdere telefoons kan verbinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk