WhatsApp: nu ook video's als gif'je te versturen

WhatsApp: nu ook video's als gif'je te versturen

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

WhatsApp en gif'jes

Het gebruik van bewegende plaatjes, gif'jes genaamd, is flink toegenomen de afgelopen periode. Elke zichzelf respecterende messenger-app heeft ondersteuning voor gif'jes, maar WhatsApp nog niet. Tot één van de laatste bètaversies, waarbij het mogelijk is geworden om opgenomen video's te versturen als gif. Dus geen ingewikkelde hacks of andere trucs nodig, maar eenvoudig via WhatsApp zelf.

Om dit te kunnen doen, moet je een aantal stappen doorlopen.

1. Open een gesprek in WhatsApp

2. Tik op de paperclip en kies voor het opnemen van een video

3. In het scherm om te bewerken, zoek het camera-icoontje in de rechterbovenhoek.

4. Klik hierop en er zal 'Gif' komen te staan

5. Verstuur de video als gif'je

Vooralsnog is dit alleen mogelijk met video's die direct zijn opgenomen met WhatsApp. Heb je dus een lokaal gif'je of een video, dan werkt dit nog niet. Bij de officiële en volledige ondersteuning van gif'jes door WhatsApp zal dit naar alle waarschijnlijkheid wel mogelijk worden.

Dus kun je ECHT niet wachten om gif'jes te versturen, dan is dit een eerste stap. De ontvanger ziet deze gif'jes direct als bewegende afbeeldingen in het gesprek, zonder erop te hoeven klikken.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie is nu beschikbaar in de laatste bètaversie van WhatsApp. Wil je deze downloaden, volg dan dit stappenplan.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk